onsdag 12 februari 2014

Vintage och accessoarer

Känner mig åter som mitt vanliga jag, det vill säga att jag hör hemma i min vanliga stil igen. Detta firades med pennkjol, retroblus och min älskade gröna kofta samt en matchande vintageinspirerad frisyr. Märkligt hur det ett tag kändes så fel att ta på mig mina vanliga kläder och hur det nu känns alldeles rätt igen.


Något som jag tycker är lite spännande när det gäller kläder är hur accessoarer kan förändra en outfit. Samma klädsel kan ge olika intryck bara genom att ändra något så enkelt som ett halsband! Jag har en förkärlek för stora halsband vilket uppskattas mycket av min väninnas ettåriga dotter. För henne blir mina färgglada halsband till spännande leksaker.


Ett gult plasthalsband ger ett annat intryck än pärlor Förvisso är mina pärlor alldeles äkta plast, men jag gillar dem trots allt. De är stora och lite för mycket, men till en enkel vintageoutfit är de alldeles rätt. Det gula halsbandet är en favorit om våren. Känns som ett halsband man blir glad av.


Blått har tidigare inte hört till en färg som funnits varken i min garderob eller bland mina smycken På senare tid har fler och fler blå saker smugit sig in och jag får konstatera att jag nog är lite svag för blått. Även det blå halsbandet är i äkta plast men känns mer elegant än det gula.


Favorithalsbandet är dock ett rött halsband med porslinspärlor som passar till det allra mesta. Det är elegant och samtidigt ett halsband att bli glad av. Funkar både till tjusig feststass och till vardags!

7 kommentarer:

Hannis sa...

Pennkjol är något jag tycker är så oerhört snyggt. Du klär i det!

Så smycken då, av någon anledning kan jag ha färgglada armband men inte färgglada halsband. Det är en fixidé! Tycker det kan vara så läckert, som ditt röda. Men icke...
Ibland undrar jag vart såna där ideér kommer ifrån, att man bara inte passar i något.

Kram Hannis

Villa Freja sa...

Accessoarer kan verkligen lyfta och förändra en hel outfit. Kram.

Decdia sa...

Jag är dålig på accessoarer men försöker att bli bättre på det, det gör så mycket.

Johannas Retro sa...

Superfint, fina du! Jag har också en sån kjol! Älskar koftan :)

bara anna sa...

Jag tycker det är så roligt att du vågar ha en egen stil!

Må så gott

Bakom dörr nr. 11 sa...

Du är verkligen jätte fin :)
Jag älskar accessoarer, har alltid något på mig
Kram Pia

Christina sa...

Jag gillar den turkosgröna koftan, så fin!
När det gäller halsbanden så förändrar de tre färgerna verkligen outfiten helt och hållet.

Önskar dig en fin fortsättning på helgen!
Kram Christina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...