fredag 27 juni 2014

Husbygge i Hult

Vi har länge drömt om härliga uteplatser här hemma i Hult. Sent på säsongen förra året blev vår rosenträdgård klar och den har verkligen blivit en uppskattad plats att sitta på. Där är enda platsen i trädgården där vi har sol om morgonen vilket gör att vi gärna äter frukost där.


Förra året kämpade Raimo med att hinna bygga färdigt ett trädäck till midsommar. Hela vår trädgård lutar och då är det svårt att duka långbord när det är dags för kalas. Alltså kämpade Raimo för att det skulle hinna bli klart till förra årets midsommarfest. Klart blev det även om vi inte hann använda det så mycket eftersom vädret var traditionellt midsommarväder. Fast en riktigt trevlig fest blev det så klart ändå. Tanken redan förra året var att det inte bara skulle vara ett trädäck utan ett uterum. Vi insåg dock att projekten förra året var många och valde därför att dela upp arbetet på två år. Nu i maj började Raimo därför att bygga på uterummet som vi hoppas kommer att förlänga utesäsongen en bra bit in i hösten.


Uterummet byggs av virke från sågen som ligger alldeles i närheten av Hult. Eftersom träden också kommer från närområdet så är det onekligen närproducerat material. De fönster som skall användas är återvunna. Två av dem satt i vardagsrummet innan vi gjorde om rummet för några år sedan. På taket skall vi lägga plåt och även den är återvunnen eftersom det är plåten som tidigare täckte hela taket på vårt hus här i Hult.

4 kommentarer:

Ninette sa...

Det blir alldeles härligt!

Hannis sa...

Vilket bygge!
Det där är sånt som är värt att jobba med.
Så man kan njuta länge, som höstkvällar med filtar och tända ljus.
Ska bli kul att se sen!
Kram Hannis

Anonym sa...

Kommer bli alldeles underbart att sitta där & njuta sen/Kram

DEcdia sa...

Åh så mysigt! Och fint är det med!
Åh... jag vill också! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...