lördag 21 juni 2014

Midsommar i Hult

De senaste åren har vi haft fest på midsommar här hemma i Hult, men inte i år. Det här året konstaterade vi att det har varit fullt tillräckligt med studentbal och sedan student och att allt vi önskade var lite lugn och ro. Att gå på fest kändes inte ens som ett alternativ, vi ville bara vara hemma. Alltså firades midsommar i all enkelhet med bara pappa och en god vän på besök. En stor del av dagen spenderades i trädgården med trädgårdsarbete vilket kändes alldeles lagom.


Vi valde till och med bort den traditionella midsommarmaten och åt istället rabarberkyckling med färskpotatis och smörsmälta rädisor. Tack till Min lilla kokvrå som tipsade om receptet på kycklingen. Vad gäller rädisorna så var det en ny upplevelse. Jag har tidigare bara ätit dem råa i sallad eller på smörgåsen. Efter ungefär fem rädisor har jag sedan tröttnat för säsongen och då står många kvar i landet så vad göra. Alltså sökte jag på recept med rädisor och konstaterade att det går ju att tillaga dem vilket jag aldrig har prövat förut. Igår kokades de tillsammans med smör och honung och idag skall vi pröva att ungsrosta dem. 


Även som sillen valdes bort igår så är jordgubbar ett absolut måste! Vi hade jordgubbar till frukosten, till lunch blev det en pastasallad med jordgubbar, tomat och fetaost. Sen mellan lunch och middag en alldeles ljuvlig mazarintårta med jordgubbar. Midsommarafton avslutades med film och popcorn och vi kände oss helt tillfreds med en mycket lugn dag. Den blev precis så som vi hade önskat oss.

6 kommentarer:

Chris sa...

JOrdgubbstider måste vara den bästa tiden

Anonym sa...

Jag tycker att ni valde helt rätt taktik. Skönt att bara vara. Vi gjorde också så. Skillnaden var att vi åt våra rädisor råa. Jordgubbar och nypotatis är ett måste. Kram Bosse

Anonym sa...

Jag tycker att ni valde helt rätt taktik. Skönt att bara vara. Vi gjorde också så. Skillnaden var att vi åt våra rädisor råa. Jordgubbar och nypotatis är ett måste. Kram Bosse

Anneli sa...

Skönt att få fira precis som man själv väljer.
Vi firade med min bror och hans familj som vanligt, lugnt och städat....hi...hi..

Kram Anneli

Decdia sa...

För mig är nypotatisen med gräddfil och galet mycket lök det viktigaste med midsommar. :)
När vi hade "finmiddag" här hemma så kokte jag rädisor i vitvin och massa smör. Det blev inte helt jätteäckligt. ;)

Anonym sa...

Låter riktigt gottit & mysigt jue...
Sen Midsommarkram från mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...