onsdag 25 juni 2014

Utanför min dörr

Så här års finns det bara fördelar med att bo som vi gör. Vi har skog och sjö alldeles inpå knutarna och det i kombination med sommar och sol är onekligen helt fantastiskt.


Vi har en runda i skogen som vi går de flesta dagar men ändå blir vi inte trötta på vägen. Det är en lagom lång slinga att gå för både hund och människa.


Ibland går vi sträckan hastigt men ofta väljer vi att sakta strosa och då har jag gärna kameran med mig. Finns så mycket fint att titta på och lite längre fram finns både bär och svamp att plocka med sig hem


Ida springer lös under promenaden och trivs då som allra bäst. En vissling och sedan är hon vid min sida igen och viftar på svansen. Snart sätter hon iväg igen bland ormbunkar och snår men är ständigt nära oss. Svansen är aldrig stilla och nosen ständigt mot backen och följer spännande spår.


I år tycks blåbärsrisen ha hämtat sig från förra vintern. Redan nu är där fullt av bär som väntar på att mogna. Jag längtar redan nu och planerar för att fylla frysen riktigt ordentligt. Det har varit en tråkig vinter utan bär så i år får vi kompensera detta och plocka extra mycket.


Där är då mitt älskade hus här i Hult. Clownhuset kallar barnen det för eftersom det är vitt, rött och blått och dessutom med en grön ytterdörr. Nåväl tids nog blir hela huset i samma färg och tills dess passar det ganska bra att vår cirkusfamilj bor i ett clownhus.

3 kommentarer:

bara anna sa...

Jag tycker det ser fantastiskt ut i era omgivningar och clownhus låter härligt.
Hur nära bor närmaste granne?
Ha en skön dag!

Christina sa...

Mysigt!
Som jag saknar skogen, bodde i Småländska skogarna när jag gick i högstadiet och jag saknar ofta den där gröna skogen med alla sina fina "clownhus" i olika färger.
Kram Christina

Choices by Annie sa...

Visst är det fantastiskt att ha naturen runt knuten, här njuter vi också i fulla drag av den närheten.

Så du menar att det kommer gå att plocka blåbär i år, oj så vi har saknat att ha bär i frysen denna vintern. I måndags fyllde vi på med jordgubbssaft och sylt för även det saknade vi förra året då jordgubbstillgången var ganska liten här omkring och vi helt och hållet missade självplockningen. Men i vinter då jäkar ska här njutas av bär, saft och sylt i alla dess former,)
Kram
Annie

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...