måndag 23 juni 2014

Sommarloppis

Det är sommar även om det inte känns på temperaturen. Vi brukar ha fönstret öppet i sovrummet den här tiden på året men inatt önskar jag att det hade varit stängt. Det var nämligen isande kallt i sovrummet när klockan ringde och inte ett dugg lockande att vakna. Så jag värmer mig med rykande hett kaffe och funderar över lämplig dag att åka ut på loppis. Sommarloppisarna brukar ju dra igång så här efter midsommar.


Jag tycker allra bäst om att titta på kläder när jag är på loppis. Drömmen finns ju alltid att hitta en tjusig klänning från 30-60-tal. I klädstället ovan hittade jag förra sommaren en alldeles fantastisk klänning från 60-talet som har varit en favorit under vinterns kalas.


Jag försöker dock att inte ha något uttalat mål när jag ger mig av ut på loppis. Varken vad gäller destinationen eller inköpen. På sommaren räcker det ju egentligen att bara ge sig ut och köra lite planlöst. Särskilt här i Bohuslän där det onekligen finns gott om loppisar.


Förra året prövade vi att ha loppis här hemma i Hult vilket var riktigt trevligt. Vi har tänkt oss att på sikt ha en loppis i vårt förråd men det blir nog snarare ett projekt för nästa sommar. I år har vi fullt tillräckligt med att bygga färdigt uterummet, ordna växthuset och så det där projektet som än så länge är mystiskt.


Alltså blir det att ge sig av ut på turer den här sommaren istället. Halva nöjet är loppisjakten och halva nöjet är det vackra sommarlandskapet. Vart en än kommer är det onekligen vackert om sommaren.


Viktigt inslag är givetvis många fikastunder och då måste det fikas på rätt sätt! Det går ju inte an att dricka kaffe ur en plastmugg! Kaffe ska i min mening drickas ur kopp, det smakar helt enkelt bättre då.

4 kommentarer:

Christina sa...

Mmm, jag gillar också blommiga och fina kaffekoppar som förgyller kaffedrickandet.
Och sommarklänningar.....
och tänk vad skönt att sommaren är här, oavsett om det är soligt, regnigt eller blåsigt så är det sommar!
Ha det fint! Kram Christina

Pemsplatser sa...

Ja men så mysigt att ge sig ut på loppisjakt. Jag är lite sugen på det jag med:) Kram

Choices by Annie sa...

Älskar onekligen loppisjakt;) och jag håller fullständigt med dig om att kaffe ska drickas i kaffekopp och inte i plastmugg;)
Tror nog allt att jag ska sätta på en kanna kaffe och värma mig jag med för usch och fy vad kallt det är här idag.
Kram
Annie

Bakom dörr nr. 11 sa...

Fika bör man...
Loppis det var jätte länge sedan jag var på, men det är väldigt roligt.

Trevlig kväll
Kram Pia

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...