tisdag 10 juni 2014

Kvällsrundan

Sommaren innebär andra rutiner än under övriga året. Så här års går jag ut i trädgården om kvällen när barnen har lagt sig. Alla växter och våra odlingar måste ju vattnas och de förhatliga sniglarna förintas. Jag bevakar noga mina plantor och odlingslådor men trots det lyckas någon snigel ändå ta sig för av det jag odlar.


På farstutrappen odlar jag basilika och timjan. Kattkillarna Selmer och Elvis hjälper till att hålla koll. Synd att jag inte kan träna dem att ta sniglar likväl som möss! Kärlet som kryddorna odlas i hittade Raimo ute i skogen för ett par veckor sedan. Bottnen hade nästan rostat sönder helt vilket gör den till ett perfekt kärl att odla i. Håller tummarna för att kryddorna skall trivas eftersom det är något jag aldrig lyckats med. Nedanför trappen har vi ett provisoriskt växthus. Bakom glasrutorna finns tomater, squash och aubergine. Framför odlas popcornmajs och lejongap. Lerkrukorna hittade jag för några dagar sedan i ett skåp i källaren och upptäckte till min förvåning att de bortglömda pelargonerna i fortfarande levde. De har troligen hamnat i det där skåpet i höstas och stått där ända till nu. Pelargoner är nog i stort sett omöjliga att ta död på!


Vår tvättstuga ute blomstrar verkligen och har blivit ett inslag i trädgården som jag verkligen tycker om. Högen med stenar är ett framtida projekt. Exakt vad finns nog bara i hjärnan på Magda så vi låter det vara osagt vad det skall bli av den där stenen. Till höger i bild är vårt uterum som så sakta växer fram. Nu har maken börjat med takstolarna och vem vet, kanske har vi ett tak så vi kan sitta ute på midsommar!


I rosenträdgården har vi möblerat med en sliten trädgårdsgrupp som jag har tänkt renovera framöver. Funderar på att måla den turkos och tänker att det skulle pigga upp lite i trädgården. Troligast är dock att jag fegar och målar vitt men just nu är de turkos i tanken i alla fall. På ena väggen i rosenträdgården hänger en mängd pelargoner. Nämligen rosenpelargoner, något annat passar sig inte! I våra odlingslådor växer det och frodas ordentligt och idag skördades årets första sallat.


I hörnet på trädgården som ligger precis i korsningen står det nu åter en kruka. Jag höll på att bli helt tokig när trafiken kom närmare och närmare efter att den förra krukan kördes över. Till slut var det bilar som körde alldeles inpå vår syren och då fick det vara nog. Alltså står där nu en knalligt grön kruka och markerar att där bör en inte köra. 


Det sista jag gör innan jag går in igen är att plocka med mig en bukett med kirskål. Sedan har jag ett helt gäng lyckliga kaniner och marsvin som mumsar och kvittrar och är riktigt nöjda med livet. Delar den känslan med dem måste jag säga. En stund i trädgården följt av en stund med gnagisarna det är onekligen livskvalitet!

8 kommentarer:

choicesbyannie sa...

Den där rundan på kvällen gör jag också, en av favorit-tiderna på dygnet.
Så fantastiskt fint ni fått det förstår om ni njuter.

Önskar dig en fin dag
Kram
Annie

Ninette sa...

Vilken fantastiskt läcker trädgård ni har! jag älskar också att gå en kvällsrunda, det är så rogivande på nåt sätt - bästa tiden på dygnet!

Pemsplatser sa...

Så fint ni har det. Jag här vattnas det också varje kväll och så kollar man ju läget såklart, om det kommit upp nått nytt i det vi sått:) Så fin altanen kommer att bli. Håller tummarna för tak till midsommar:) Kram

Anonym sa...

Håller mina tummar för dina kryddor - Det är ju så ljuvligt att ha egna örter mm /Kram

Anna sa...

Så jättemycket fint ni har i er trädgård!! Mördarsniglar har vi betydligt färre nu sedan vi skaffade självgående gräsklippare... Annars HADE det ju varit bra att kunna bussa katterna på dem du!:)
Kram Anna

Decdia sa...

Vad vackert där är! Gillar att där är lite blandade grejer. Vill också ha hus och massa yta till pryttlar!

bara anna sa...

Vilken trädgård ni har, så mysigt!
Bilden på kattkillarna tycker jag särskilt mycket om.
Den där rundan i trädgården på kvällen är ljuvlig....
Må så gott!

Stina sa...

Det ser väldigt mysigt ut.:-) Kram

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...