tisdag 17 juni 2014

Sommar och trädgård

Sommaren så här långt är onekligen helt fantastisk. Sol och värme och härliga dagar. Väderprognosen lovar dock regn till fredagen men vad annat är att vänta när det är midsommar? Vad vore en svensk midsommar utan regn?


Så här års vill jag helst bara vara ute hela dagarna och nu är vi ett steg närmare att det skall vara möjligt. Vi håller på och bygger ett uterum i trädgården och när det är klart tror jag att vi praktiskt taget kommer att bo där hela dagarna. Det blir som att ha en sommarstuga på tomten tänker jag. För en tid sedan hittade jag några bortglömda pelargoner i källaren och nu börjar de ta fart och växa igen. Pelargoner är verkligen helt fantastiska och nästan helt omöjliga att ta död på.


Mina sista plantor väntar på att planteras ut. Till vänster några squashplantor och till höger popcornmajs. Kanske i senaste laget för dem men vi ger det ett försök så får vi se hur det blir. Våra odlingar har utökats ganska så rejält i år och i nästa vecka skall vi försöka få ordning på växthuset. Mitt provisoriska växthus bestående av gamla fönster lutade mot en vägg är i minsta laget.


Även om växthuset är i minsta laget så trivs tomaterna onekligen bra och snart är det dags att börja skörda. Verkligen helt fantastiskt att kunna skörda det en själv odlar. Hittills har vi kunnat skörda rabarber, sallad och rädisor men mer är att vänta.


Lite svårt att se så här på avstånd men den här planteringen påbörjades förra året. För två år sedan gjorde vi en plantering ovanför slänten och då såg det så naket ut med slänten nedanför. Alltså fick det bli en plantering även där och nu fylls den på med växter allt eftersom.


En av mina favoriter i trädgården blommar just nu. Inser att de flesta av blommorna jag har i min trädgård är favoriter. Tror att den som blommar för stunden är den jag tycker allra bäst om. Nåväl en av favoriterna nu är den rosenhallonen. Otroligt söta blommor och dessutom en vacker buske med stora gröna blad. Den vi har växer och frodas lite väl bra nästan men det är bra eftersom vi då kan  gräva upp lite och plantera på fler platser i trädgården.

3 kommentarer:

Hannis sa...

Känner igen mig i det där med favoriter=)) Jag blir galet förälskad i allt som blommar.
Heeela tiden!

Den här tiden vill jag bara vara ute.
Det är det där med att ta till vara på ljuset och att gräva lite i jorden.
Det är bra avkoppling.

Fin midsommar till dig/Kram Hannis

HemkäraHanna sa...

Att få skörda eget är väldigt speciellt och härligt!

choices by annie sa...

Men visst är det fantastiskt att kunna odla, skörda och äta från ens egna trädgård. Just nu håller vi på att ta hand om fläderblommor som ska bli saft. Vi har rensat frysen på förra årets aronia som nu står och kokat till saft och efter det väntar förra årets rödavinbär som även det ska bli saft, allt för att göra plats åt höstens skördar;)

Fin midsommar till dig
Kram
Annie

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...