torsdag 26 juni 2014

Sparar till nästa vår

Våra penséer blommar vackert här hemma i Hult och det är verkligen en fantastisk blomma. Den klarar minusgrader och blommar sedan ända in på sommaren. Tänk så många olika färger och storlekar den finns i vilket ger oändliga möjligheter till kreativa blomsterarrangemang. I år har jag för första gången sett till att plocka och spara rejält med frökapslar för att kunna så egna penséer till våren. Skall bli roligt att driva upp dem själv tänker jag.


Förutom att penséer är vackra blommor att ha i kruka så är de också bra att använda som dekoration till bakverk. När Anna tog studenten dekorerade jag hennes studenttårta med penséer. Tror också att de skulle passa fint till cup cakes och andra bakelser.

Fransk jordgubbstårta med penséer4 kommentarer:

Christina sa...

Vilken vacker tårta! Penseer är verkligen underbara blommor. Kanske en god idé att plantera riktigt många så att man kan dekorera tårtor med några, utan att det blir tomt i krukorna :)
Kram Christina

Stina sa...

Det var en vacker tårta.:-) Kram

Choices by Annie sa...

Men klart jag skulle ha sparat frökapslarna på penseerna. Får se om de få stackarna som jag har kvar i trädgården skapar sig några frökapslar för då ska jag nog allt se till att plocka in och spara några jag med.
Kram
Annie

Chris sa...

Penséer på tårtan. Tusen tack för tipset

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...