tisdag 24 juni 2014

Mazarintårta med jordgubbar

Jordgubbar är verkligen något jag älskar och inte kan få nog av. Imorgon skall vi pröva att göra en sommarsemla med jordgubbar vilket skall bli spännande. Alltid lika roligt att pröva något nytt tycker jag. På midsommar testade jag att göra en mazarintårta med jordgubbar vilket blev mycket uppskattat.


Smarrigt gott med mazarinbotten, grädde smaksatt med vanilj och sedan jordgubbar och flagad mandel ovanpå. Smakombinationen var verkligen en riktig höjdare. Det är också en allergivänlig kaka eftersom den är helt glutenfri och kan enkelt göras laktosfri.



Mazarintårta med jordgubbar
150 Smör, rumsvarmt
3 ägg
0.5 dl mandelmjöl
3 dl vispgrädde
Mandelmassa (200 g mandel, 1 dl socker och 2 äggvitor.
ca 500 g färska jordgubbar
Rostade flagade mandelspån
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. 
Skålla och skala mandeln och riv den sedan i en mandelkvarn. Blanda riven mandel med socker och äggvitor. Vispa sedan smör och mandelmassa krämigt. Rör ner äggen ett i taget och vänd sedan ner mjölet. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda kakan i mitten av ugnen ca 20 min. låt svalna. Vispa grädden och bred ut på toppen av kakan. Garnera med färska jordgubbar och mandelspån. 

Tänk på att även använda glutenfritt ströbröd till formen om kakan skall vara helt glutenfri. Jag hade inte något hemma och använde därför kokosflingor att bröa formen med vilket fungerade alldeles utmärkt.


3 kommentarer:

Choices by Annie sa...

Mums ser verkligen gott ut. Älskar också jordgubbar. Igår var vi och plockade jordgubbar, när vi kom hem gjorde vi både saft och sylt så fasligt gott;)
Kram
Annie

Hemkära Hanna sa...

Men oj så god den ser ut!!!

Christina sa...

Mums vad gott med mazarintårta!
Kram Christina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...