lördag 12 januari 2013

Barndomsminnen

Inne i Annas rum står en möbel som jag inte kan gå förbi utan att barndomsminnen gör sig påminda. När min mormor dog för dryga tre år sedan fick Anna ärva hennes toalettbord. I alla år stod det i mormors badrum i lägenheten i Hovmantorp. Jag brukade låsa dörren om mig och titta på allt som doldes bakom det blommiga draperiet. Där fanns alltid små tvålar formade som rosor, fjärilar och annat. De var alltid rosa och de luktade alltid av rosor. Golvet i mormors badrum var mörkt rött och jag tyckte att det var tjusigt att det var så. Med tiden, när jag blev lite äldre insåg jag att det var ganska galna färgkombinationer i hennes badrum. Till det röda golvet hade hon ett orange duschdraperi! Fast när jag var riktigt liten då var mormors badrum det lyxigaste badrum jag någonsin hade sett. Hon hade både dusch och badkar och en kunde stå i duschen medan den andre badade. Tänk när jag var sisådär fyra år då var det höjden av bekvämlighet. Idag står toalettbordet inne i Annas rum och representerar fortfarande spänning och nyfikenhet. Inte längre för mig men för Annas båda mindre systrar. Bakom draperiet finns alla Annas smycken och annat spännande som små flickor tycker om.

Mormors toalettbord6 kommentarer:

Fröken Grön sa...

Vilket undebart toalettbord, och vilken underbar historia! Känner igen mig i hur det var att vara liten tjej och få plocka med allt fint på min farmors toalettbord. Roligast var det att få prova alla hennes halsband!

Önskar dig en fortsatt fin helg!
/Anna-Karin

Prinsessorna på Bellevue sa...

Vilket jättegulligt litet toalett bord och en härlig berättelse om din mormor! Kul att tjejerna har roligt med detta nu och kan glädjas av mormors gamla bord!

Kraam
Petronella

VisaLiza sa...

Tror att det där är något som aldrig förändras :) mitt barnbarn Amanda älskar att prova ALLA mormors halsband, gärna på samma gång!

VisaLiza sa...

Visst är det härligt när saker kan finnas kvar i familjen och bli till nya minnen. Kramar Liza

Huset nummer tio sa...

Åh ett sådant vackert bord, härligt när minnen (goda sådana) gör sig påminda mitt i vardagen.

Hoppas du haft en härlig helg;)
KRam
Annie

VisaLiza sa...

Har haft en riktigt härlig helg i Hult :) Visst är det trevligt att ha historien med sig mitt i livet. Kramar Liza

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...