onsdag 2 januari 2013

Då börjar vi?

Januari är här och med det är tanken att vi skall börja med renoveringarna i Hult igen. Det kommer krävas mycket tankekraft och planering för att det kommande renoveringsarbetet skall fungera. Småtrollens rum skall äntligen delas så tjejerna får egna rum. För att rummen skall få varsin ingång krävs att min klädkammare blir en del av ena rummet. Fast jag kan ju inte vara utan en klädkammare, vart skulle jag då ha alla mina skor? Lösningen blir att bygga ut en av krypvindarna i barnens lekrum så den kan bli en ny klädkammare. Vi börjar helt enkelt där, med att bygga en klädkammare till mig! Den jag har nu är fullt funktionell men det skall bli roligt att bygga en där jag helt får bestämma hur det skall se ut. När klädkammaren är klar får barnen flytta ut i lekrummet medan deras rum byggs om. När barnens rum väl är klara då skall även lekrummet renoveras och få nya tapeter och lite ny färg.

Här får barnen bo under tiden som deras rum byggs om. Vart vi skall göra av möblerna som redan finns i lekrummet vet jag däremot inte riktigt ännu.

Lekrummet var tidigare familjens tv-rum. Det är också ett av de första rummen vi renoverade när vi köpte huset i Hult. Åtta år med familj och djur sliter dock på ett rum och nu är det dags för ett lyft. Bra att vi genom ombyggnationen får anledning även att renovera lekrummet.

Bakom denna dörr finns den krypvind som snart skall förvandlas till en funktionell klädkammare för mina älskade kläder och skor.

I lekrummet finns det lite spår av att rummet har varit TV-rum. Jag har alltid tyckt att det är något visst med Marilyn Monroe. Såg min första film med henne när jag var åtta och det är en förälskelse som inte tycks gå över.
I lekrummet finns även plats för pyssel och spel. I bokhyllan finns barnens alla saker för pyssel och målning. I den gamla kökssoffan förvaras alla familjens spel. Vi råkade få två kökssoffor av en händelse och tänkte länge att vi skulle ha gjort oss av med den ena. Under något år stod den i biblioteket men vi fick aldrig tagit tag i att göra oss av med den. När vi möblerade om och gjorde om TV-rummet till ett lekrum då var kökssoffan en perfekt möbel. Tänk vilken tur att vi inte gjort oss av med den!
Här är lekrummet från andra hållet. Längst bort ses den öppna dörren till barnens rum. Om ett litet tag kommer det istället att vara dörren till Dianas rum.
För något år sedan målade jag dörrarna på övervåningen och prydde dem med latinska ordspråk. Här är åter ett exempel på att det ibland kan vara bra att man inte vet i förväg hur lång tid något kommer att ta. Jag höll på att bli smått tokig innan jag äntligen var klar med alla dörrarna. Jag har tänkt flera gånger att det skulle vara fint att göra samma sak nere. Hittills har jag varit avskräckt från förra gången men kanske är det ett lämpligt projekt för våren!

2 kommentarer:

Huset nummer tio sa...

Åh så härligt mysig och stort ni har det. Ska bli roligt att följa förvandlingen.

Tack för snälla orden inne hos mig och ser med spänning fram emot hur din klädnype-vägg blir;)

Ha en ljuvlig kväll
Kram
Annie

VisaLiza sa...

Det är jag som skall tacka för all inspiration jag får genom dig! Har äntligen hittat tillbaka till min lust att skapa själv och så mycket roligare allt känns då :) Lovar bildbevis på klädnyporna när det blivit klart. Skall bara tapetsera lite först! Kramar Liza

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...