tisdag 8 januari 2013

Jag packar inte ner julen!

Sedan 27 december har de sociala medierna svämmat över av tillkännagivanden om att nu har julen städats ut. De senaste åren har det onekligen skett en förändring vad gäller jultraditionern. Vi pyntar allt tidigare och kastar ut pyntet tidigare. Förr skulle ju granen stå till tjugondag knut vilket i år infaller 13 januari. I Hult har vi haft fullt hus hela jul och nyår och större delen av barnens lov har varit fyllt med aktiviteter. Nu njuter jag av att det åter är vardag i huset i Hult och tänker minsann inte störa friden med att börja packa ner alla julsaker. Fram till helgen får granarna stå lika gröna och vackra i stugan och jag tänker inte ha dåligt samvete för det. Nu i några dagar tänker jag njuta av att ha dagarna för mig själv och med det möjligheten att djupdyka i tentor som skall skrivas. I högskolans märkliga värld är det ju ännu hösttermin och med det ännu lite arbete som skall göras innan vårterminen startar. Helt undanplockat kommer julpyntet däremot inte att bli eftersom vi i nästa vecka ska börja med att riva krypvinden där vi brukar förvara sådant som bara används ibland. Undrar hur mycket kaos det kommer att bli här hemma medan vi renoverar!

Som sagt granarna blir kvar några dagar till!

4 kommentarer:

Huset nummer tio sa...

Det gör du helt rätt i;) ingen idé att stessa om man inte behöver. Här rensades julen ut då vi gjorde den vanliga veckostädningen vår gran barrade så för**nnat så det var skönt att bli av med den. När vi ändå tog ner granen så åkte adventsjärnorna med av bara farten, men dom saknar jag lite;)

Önskar dig härliga ensamma dagar och hoppas allt slutarbete inför slutet på höstterminen avklaras utan större bekymmer.

Ta hand om dig
Kram
Annie

VisaLiza sa...

Insåg igår att även våra granar barrar REJÄLT! Tror det är mer barr på golvet är på grenarna snart! Visst saknar man adventssjärnorna när de packas ner. Det blir så mörkt utan dem. Kramar Liza

Anonym sa...

Precis lika mycket som det svämmar över av julgransplundringar svämmar hela december över av folk som längtar så efter julen och att det är den bästa tiden på året. Och så klagas det över julen redan på juldagen och att det ska bli så skönt att få ut julen. Jag förstår inte! Jag tycker du gör rätt i att ha kvar julen lite till. Själv plockade jag ner julstjärnan i köket den 22 februari förra året. Och det gick också bra :)

VisaLiza sa...

Kan bara hålla med om att det är helt tokigt! Adventsljusstakarna har fått packas ner idag, men julgardinerna i köket kommer nog hänga ett tag. Avskyr de som satt där innan och julgardinerna är fina :)Kramar Liza

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...