tisdag 22 januari 2013

Loppis och ekotänk

Idag har vi publicerat artikeln Är dina kläder giftiga? på Livåleva och det är ett ämne som jag tycker är riktigt viktigt. Såg en dokumentär på samma tema för något år sedan och det är verkligen helt fruktansvärt hur mycket gifter som finns i vår vardag. Att handla å loppis är något som jag alltid har gjort: först för att jag inte hade råd att handla någon annanstans, senare för att jag ville hitta sådant som var unikt och på senare år på grund av etiska överväganden och ekologiskt tänkande. Att handla kläder och att skänka kläder till loppis är riktigt smart och jag gillar att man på så vis skapar ett klädkretslopp. Det som är gammalt för mig blir till något nytt för någon annan. Att handla på loppis till bebis är dessutom riktigt bra. De små liven växer ju så fort att de knappt hinner använda sina kläder innan de är för små. För väldigt liten peng kan man köpa det mesta som behövs och som Aya påpekar i sin artikel är det ett sätt att inte öka på mängden gift i vår miljö. Även om inte jag ensam kan förändra världen och skapa en bra miljö så kan jag göra något! Att tänka till innan man handlar och att handla med omsorg om miljön är ett klokt steg att ta. Ju fler som väljer samma desto större möjlighet att faktiskt förändra världen!

Mitt senaste inköp är inte ett loppiskök men ett noga genomtänkt val.
Denna fina klänning kommer från Blingo som har miljövänlig tillverkning av sina kläder. 

6 kommentarer:

Huset nummer tio sa...

Åh "många bäckar små" så viktigt;) Här handlar jag kläder i viss mån (jag jobbar i en klädaffär) men nu handlar jag kvalité framför kvantitet. Jag gör noggranna val och alltid alltid så skänker jag mina kläder till loppis om jag tröttnat eller de inte passa längre. Men jag vet att det är få som skänker sina kläder. Många är de som tänker att " vem skulle vilja ha mina gamla avdankade kläder" Hade till och med en kund som sa att hon klippt sönder sin jacka innan hon slängde den så att ingen skulle plocka upp den från soporna och använda den. (helt sjukt)

Så med allt detta sagt vill jag tacka för ett mycket bra inlägg ska genast in och läsa artikeln i livåleva med;)

önskar dig en varm och härlig dag
Kram
Annie

Linda sa...

Second hand är ju dessutom så himla mycket roligare. Tänkt vad många kläder som är jättegamla som det inte finns många exemplar av och så är du den enda som har det. Mycket roligare! Jag fick en klänning av min sambo i julklapp från en second hand affär här och jag lovar att jag aldrig kommer att se en likadan. Här i Berlin finns det så otroligt mycket second hand, men samtidigt så är det dyrare än i Sverige eftersom att efterfrågan är större.
Sen ska man ju också tänka på allt annat som innehåller gift också; plast (förr var det inte förbjudet med gifter i plast och de avsöndrar fortfarande gifter) och skönhetsprodukter (innehåller många gånger ämnen som är förbjudna i andra slags produkter).

VisaLiza sa...

Du har så rätt i att det skall vara kvalitet framför kvantitet. Helt galet med kvinnan som klippte sönder sing jacka! Själv blir jag glad när jag har sett något av mina gamla plagg hängandes på en loppisgalge :)Kramar Liza

VisaLiza sa...

Låter spännande att det finns många second hand butiker i Berlin :) Du får tipsa mig så jag vet vart jag skall gå! Ja det här med gifter är verkligen riktigt obehagligt. Försöker att ställa om här hemma men det kräver både tid och kunskap. Känns dock som att det är helt nödvändigt för att familjen skall må bra. Kramar

Queen of Kammebornia sa...

Åh, vilken snygg klänning!

VisaLiza sa...

Eller hur! Tycker att det tar alldeles för lång tid för posten att få hem den till mig. Har ju väntat i flera dagar nu :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...