söndag 16 juni 2013

Bortblåst

Den här dagen har vi tillbringat vid havet. Vi har besökt Howth som ligger precis utanför Dublin. Det är ett litet samhälle dit många kommer för att njuta av de vackra vyerna och av vandringslederna som finns där. Om söndagarna finns där dessutom en mycket mysig farmers market som vi besökte idag. Vi tittade på vackert konsthantverk, beundrade konstfulla cupcakes och provsmakade pesto. Vi åt nygräddade crêpes som var fyllda med ost, pesto och grillad paprika samtidigt som vi njöt av solen och utsikten.
Sen var planen en tur längs en av vandringslederna men vi blåste nästan bort och nöjde oss med en promenad längs kajen istället.

Sett till vår klädsel kan man inte tro att det är sommar. Enligt väderprognosen har vi strålande sol och värme att vänta imorgon. Vi håller tummarna för att prognosen stämmer men avvaktar att planera morgondagen tills vi säkert vet. Jag håller tummarna för vackert väder eftersom det innebär ännu en utflykt längs kusten.

Det är verkligen skönt med semester på en plats man känner till väl. Nu kan vi helt fokusera på att bara njuta av ledigheten.

8 kommentarer:

Torpliv sa...

Det låter verkligen som en härlig semester! Hoppas att blåsten lugnar sig idag och att ni får en varm och solig dag att tillbringa vid kusten.
Må så gott!
Kram Petra

Choices By Annie sa...

Blåsten till trots så se bilderna helt ljuvliga ut. Härligt med ledighet och som du säger ledighet där man känner igen allt och man verkligen kan vara "ledig". Har nyligen fått en helt ny förståelse till varför människor väljer att resa till samma ställe varje sommar, och det är just av den anledningen. Upptäcktsfärder och nya resmål i all ära men det är vid gamla kära resmål man verkligen kopplar av. I veckan drar vi till stugan på östkusten och där ska verkligen kopplas av,)

Önskar dig en fin vecka
Kram
Annie

Christina sa...

Åh, vad spännande att resa till Irland, där har jag aldrig varit. Har många gånger tänkt att det verkar så mysigt där när jag sett bilder av den gröna naturen. Tror att min Irlandsnyfikenhet väcktes när jag läste Borta med vinden första gången.
Önskar er ett vackert väder och fantastiska upplevelser!
Ha det fint! Kramar Christina

Anonym sa...

Härligt & vackert,hoppas ni får lite sol & värme idag/Kramar Annmi

VisaLiza sa...

Vå håller tummarna för detta. Än så länge vräker regnet ner men det kan ändra sig fort. Kramar Liza

VisaLiza sa...

Låter underbart med en stuga vid kusten. Saknar ibland att inte ha ett fritidshus. Huset i Hult var ju vårt fritidshus först. Kramar Liza

VisaLiza sa...

Kan verkligen rekommendera ett besök på den gröna ön. Vill du ha mer av Irland via böcker så måste de läsa Scarlett av Alexandra Ripley, en mycket vördig fortsättning på Borta med vinden. Kramar Liza

VisaLiza sa...

Vi håller tummarna för det. Kramar Liza

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...