fredag 7 juni 2013

Ida & Dixie

Igår var vi och hälsade på några goda vänner som precis har skaffat en liten valp. Om en vuxen cocker spaniel är gudomligt söt så är det bara förnamnet på hur söt en cockervalp är. Vi hade egentligen bestämt oss för att skaffa en kompis till Ida nu i sommar, men valde att avstå trots allt. Med tanke på att vår Elvis har kort tid kvar så kändes det inte rätt att ta in en ny familjemedlem. Tänk vilken tur att våra vänner valde att skaffa valp precis nu så Ida fick en lekkamrat i alla fall.


Normalt sett tycker jag att Ida är en liten hund men nu blev hon plötsligt gigantiskt stor i jämförelse med lilla Dixie. Ida var jätteduktig med att träffa en liten valp men hon var lite fundersam på om det verkligen var roligt att leka med en sådan liten. Hon hade ju aldrig träffat en valp förut och mycket sällan träffat hundar som är mindre än hon själv.


Vår längtan efter en hund till har inte dämpats av att träffa lilla Dixie, men kanske har den lindrats lite. När läget är annorlunda då kommer det att flytta hit en liten krabat lika söt som denna.


Varken Raimo eller jag hade någon erfarenhet av cocker spaniel innan vi köpte Ida. Eftersom vi tidigare hade haft en stor hund som dessutom var en omplaceringshund så kände vi att vi var ute efter något annorlunda. Vi ville ha en lätt hund som fungerade väl i familjen. En robust hund som orkar mycket men som inte kräver timmar i träning varje dag. Vår tidigare hund blev dessutom svårt sjuk och fick tas bort innan han ens var fyra år vilket gjorde att vi ville ha en så frisk ras som möjligt. Alla vill så klart ha en frisk hund men vissa raser är ju mer kända för problem än andra. 

Resultatet av våra krav och efterforskningar blev en cocker spaniel. I höst har vi haft Ida hos oss i tre år och vi kan nog inte vara mer nöjda med vår hund. Hon är alltid glad och mycket sällan till något besvär alls. Sedan hon lyckades skrämma iväg en älg för någon vecka sedan har hon blivit lite kaxig och skäller på alla, men det skall vi nog få ordning på igen. Nu skall hon ju vara en förebild för lilla Dixie och då måste hon ju uppföra sig riktigt bra!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Naw..Sååå Söta
/Nospuss & Kram Annmi

VisaLiza sa...

Helt ljuvligt söta! Kramar Liza

Anonym sa...

Cocker är en underbar ras! Min svägerska föder upp i hamburgsund, underbart fina hundar föder hon upp:) så när det blir dags för valp kan ni ju ha henne i åtanke:) wavecatcher.se är adressen! Gå in å kika vet jag:) tack för en fin blogg!

VisaLiza sa...

Men vilket bra tips! Alltid bra när det finns bra uppfödare i närheten. Skall absolut kolla hennes sida! Liza

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...