söndag 2 juni 2013

Kontraster

Kontrasterna i tillvaron gör livet intressant. Den här dagen har ägnats åt trädgårdsarbete och tvätt och sedan var det dags att plocka på sig möteskostymen. Fast så här på en söndag är det ganska informellt även när det rör sig om politiska möten. Jag byter plantering av plantor mot planering av kommunens budget. Otroligt viktigt att diskutera varje post ordentligt innan ett beslut skall tas. Behoven är många och pengarna begränsade. Tänker att kvällens syssla på många sätt påminner om trädgårdsarbetet på förmiddagen. Det är mycket hårt arbete som krävs och det finns alltid risk för det oförutsedda. Plantor som drivs upp för egen hand behöver mycket omsorg innan de planteras ut i landet. Även där behöver de rätt jordmån för att kunna växa och frodas. Samma gäller ju barnen i förskola och skola som behöver goda förutsättningar innan de skall ge sig av ut i livet. De behöver god jordmån för att växa och stöd i livet kan många människor behövs. Både som trädgårdsmästare och politiker är ansvaret stort. Samtidigt känns det viktigt att engagera sig och ha möjlighet att påverka hur kommunens pengar används. Hamnar ofta i diskussion kring vad de på kommunen har bestämt och jag säger alltid att de på kommunen är helt vanliga människor som valt att engagera sig. Vem som helst har möjligheten men få tar chansen.

Ser över min dag och konstaterar att den har varit riktigt bra. Maken, barnen och jag har hjälpts åt i trädgården. Ida och Elvis försökte också hjälpa till men det uppskattas inte när de hjälper till att gräva i odlingslådorna. Nu är alla plantor satta och frön sådda. Lite senare än vad vi hade tänkt oss men nu är det gjort. Började dagens arbete mycket entusiastiskt men skall erkänna att en timme in i arbetet var jag rejält uttråkad. Två timmar senare är arbetet klart och jag undrar hur jag tänkte när jag skulle odla så mycket. Förstår mig inte på min trädgårdsguru Magda som tycker att sådant arbete är avkopplande. Fast det var ju rätt trevligt att dricka kaffe och inspektera ett gott dagsverke. Ser fram emot att se hur det växer i sommar och hoppas på riklig skörd. Nästa år skall odlingarna kompletteras med ett växthus och jag undrar hur lång tid plantering och sådd kommer att ta då.

Veckan är slut och en ny väntar. Veckan har varit god och jag tror att en än bättre väntar!

Elvis spanar ut över trädgården och undrar varför han inte får leka i de nya lådorna med jord!


2 kommentarer:

Hannis sa...

Bra att du engagerar dig!
Det där är viktiga frågor!
Det där med hur budget planeras, intressant också.
Funderar ibland på tänket och på hur mycket det kostar att tex få en skola att gå runt med allt det som krävs.

Som här där man prioriterar två nya stora idrottshallar fast det redan finns tre stycken.
Samtidigt som man väljer att stänga en fritidsgård i ett område där den verkligen behövs. Det skulle vara intressant att veta tänket bakom då.

Själv är jag nu anmäld till en utbildning för skyddsombud. Känns som att prio ett är att börja kolla på den psykiska arbetsmiljön.
Hur man sätter målen och arbetsbelastningen på vägen dit=))

Bra vecka till dig!

VisaLiza sa...

Ja inte är det lätt att prioritera. Alla verksamheter är viktiga och alla behöver pengar. Någonstans måste man alltid spara och någon kommer alltid att bli upprörd. Att vara skyddsombud är verkligen ett viktigt uppdrag. Särskilt i dessa dagar. Lycka till!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...