lördag 8 juni 2013

Ett år idag!

Idag är det precis ett år sedan jag skrevs in på NÄL inför min gastric bypass operation. Även om själva operationen gjordes i september förra året så ser jag dagens datum som dagen då min resa började på riktigt. Inskrivningen innebar att jag fick träffa kirurgen som skulle göra operationen, det togs massor av prover och jag fick lyssna på information som var lite svår att ta till sig. Innan operationen skulle jag gå ner 10 kilo genom att dricka pulver under fyra veckor. Jag kände mig mycket stressad av det där med viktnedgången och började ganska omgående med pulverdieten för att verkligen lyckas gå ner i vikt. Viktnedgången innan operationen upptog märkligt nog mycket mer av min tankekraft än själva operationen.


Här är jag på midsommar förra året. Jag är längst till höger i bild och väger 110 kilo. Då trodde jag att den största skillnaden före och efter operationen skulle vara siffran på vågen. Att den stora grejen skulle vara att väga mindre. Visst är det så men det som verkligen är den stora skillnaden är att jag har en kropp som orkar. Jag har idag en kropp som orkar att springa tre kilometer på löpbandet eller som klarar att dansa ett helt zumbapass. Jag har en kropp som längtar efter att röra på sig och som inte längre gör ont på samma sätt. Förut hade jag ofta ont i mina knän och vrister och det är helt borta idag.


Här har vi mig idag då jag väger 71 kilo och har gått ner 39 kilo på ett år. Jag känner mig som samma Liza på insidan som för ett år sedan fast ändå inte. Jag är en gladare Liza idag och orkar så fantastiskt mycket mer. Hade jag idag för ett år sedan kunnat se in i framtiden så hade jag varit mycket nöjd med det jag såg. Jag tvekade länge innan jag valde att göra en gastric bypass, men det var verkligen det rätta valet för mig!

Läs gärna artikeln En kropp som hänger med i tempot i Livåleva


18 kommentarer:

Hannis sa...

Så härligt att läsa om din hälsa!
Om orken och glädjen, det är ju så viktigt.

Det syns på dig att du har den inre glädjen.
Fint tycker jag!

Hemkära Hanna sa...

Vad underbart att du upplever en så stor skillnad! Att orka med, och njuta av livet är en gåva.
Kram!

Anonym sa...

Wow...Bra kämpat & vacker är du ♥
/Kram Annmi

CharlottaSofia - Diy, fashion, design o me sa...

Vilken resa! Har funderat mycket på det där med kropp och kroppsuppfattning. Att man kanske tror att man vill gå ned i vikt för att bli "smal o snygg" men egentligen är ju det allra härligaste att orka. Jag drar just nu omkring på 10 extrakilo pga medicin (som jag nu dragit ned på) och de känns! Jag vill känna mej lätt och stark!

Vad härligt att du gör det! Underbart!:-)

Anita sa...

Så jäkla bra gjort!! Tänk vad vi hakar upp oss vid ordet smal som i sin tur nästan alltid kopplas ihop med ordet snygg när det viktiga egentligen är hur vi mår och hur vi kan förbättra vår hälsa och vårt välbefinnande.

Choices by Annie sa...

Du är så modig som vågade ta det svåra beslutet, vet att operationen är ingen "lätt" operation direkt. Så fantastiskt bra gjort av dig att våga satsa på dig själv.

Önskar dig en ljuvlig ett års dag
Kram
Annie

Unknown sa...

Så fräsch och välmående du ser ut! Så rätt att investera i sin egen hälsa....
//bara Anna
Annacecar.blogspot.com

Emma sa...

Men wow så stor skillnad, vilken resa du gjort! Du strålar verkligen! Kram Emma

VisaLiza sa...

Tack snälla, ja idag fullkomligt bubblar jag av livsglädje :) Liza

VisaLiza sa...

Kan bara hålla med! Kramar Liza

VisaLiza sa...

Tack! Kramar Liza

VisaLiza sa...

Du är som vanligt så klok! Du är ju också på god väg att bli stark, med tanke på dina löparambitioner. Heja dig! Liza

VisaLiza sa...

Ja det är verkligen galet. Blir lite stött när människor säger till mig nu: Vad fin du har blivit! Var jag inte fin innan då? Som jag ser det är människor vackra oavsett förpackningen!

VisaLiza sa...

Ja beslutet var onekligen rätt även om jag knappt förstår att jag vågade. KRamar Liza

VisaLiza sa...

Mycket välmående! Verkligen rätt att sätta hälsan först! Liza

VisaLiza sa...

Tack snälla! Kramar Liza

Christina sa...

Vilken resa du har gjort och framförallt så skönt att du mår bättre och känner dig piggare. Hälsan är a och o i alla lägen!
Du strålar verkligen :)

Kram

VisaLiza sa...

Ja det går nästan inte att jämföra före och efter. Går inte att förstå innan vilken skillnad det blir i kraft och energi! Kramar Liza

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...