tisdag 4 juni 2013

Med doft och smak av syren

Jag tycker om dagar då jag slipper att lämna Hult och idag har varit en sådan dag. Tycker att det är lyx att sitta hemma hos mig och ändå vara på styrelsemöte för vårt nystartade kulturkooperativ Aldir. Istället för att lägga en halv dag på att resa till och från Göteborg behövde jag bara leta upp en bra plats i huset att ställa min dator på. Kaffe hade jag med mig från köket och sedan kunde mötet börja. Fem minuter efter att mötet var slut hängde jag tvätt i trädgården och fortsatte med sådant som behövde göras här hemma.

Kvällen avslutades på bästa sätt i goda vänners lag. För några år sedan var jag säljare för klädföretaget House of Lola. Det var en spännande upplevelse men inte riktigt min grej. Kläderna är dock helt fantastiska. Barnen har använt sina kläder i två års tid och de håller fortfarande vilket är ett fantastiskt betyg för barnkläder tycker jag. Mina egna kläder håller förvisso fortfarande men jag är ju inte riktigt i samma storlek längre. Jag gillar möjligheten att handla hemma i lugn och ro och kunna pröva och framför allt diskutera fram och tillbaka med mina vänner. Tänk egentligen vilken lyx att få hem en säljare som har med sig massor av fina kläder.

När vi hade provat, pratat och shoppat fortsatte kvällen med kaffe och kaka. Så skall det ju vara när vänner träffas och har trevligt ihop. Jag passade på att baka en kaka som jag hittat på Söta saker och velat pröva en tid. Den är vackert garnerad med syren vilket passar bra nu när syrenerna i Hult blommar.Receptet var lite snålt med glasyren så jag valde att göra dubbel sats. Den syrliga glasyren och den söta honungskakan passar  mycket bra ihop och balanserar det söta och det syrliga.Måste ju också visa upp ett av mina inköp från kvällen. Känns bra att handla när kläderna tillverkats på ett sätt som är schysst mot både arbetare och miljön.

18 kommentarer:

Hannis sa...

Men den kakan!
Ser ju vansinnigt god ut och jag skulle förmodligen goffa i mig i högt tempo=))

Lät som en mysig kväll!

Husfrun sa...

Vilken härligt somrig tårta.
Och visst är det väl skönt att jobba hemifrån ibland :)
Kram.

Christina sa...

Så skönt att kunna arbeta hemifrån ibland.
Och kakan ser vansinnigt god ut! Hur är det egentligen kan man äta syrenblommorna?

Tror minsann att jag också ska baka en kaka idag :)
Kram

Anneli sa...

Vacker kaka, tror säkert den var supergod också.
Gott att kunna arbeta hemma, det ger en viss frihet om jag säger så.

Ha en fin dag,
Anneli

Diana sa...

Mums vad kakan såg smarrig ut! Är syren ätbart? Jag tänker på de små blommorna och inte hela kvisten då, det kan inte vara så gott att tugga i sig (speciellt när man har en smarrig kaka därunder)... :)

Anonym sa...

Wow...Underbart vackert & säkert riktigt go kaka :)
/Kram Annmi

Huset på Backavägen sa...

Den där såg riktigt smaskig ut!
Kram Anki

Huset nummer tio sa...

Åh en sådan vacker klänning, det där House of Lola måste jag kolla in.

Önskar dig ett härligt nationaldagsfirande
Kram
Annie

VisaLiza sa...

Hur mysigt som helst och kakan smakade verkligen gott :)

VisaLiza sa...

Älskar när jag slipper lämna hemmet! Kramar Liza

VisaLiza sa...

Det går alldeles utmärkt att äta syrenblommor. De doftar starkare än de smakar. De tillförde lite extra smak till kakan och gjorde onekligen hela utseendet. Kramar Liza

VisaLiza sa...

Frihet är inte dumt! Jag gillar att bestämma själv ;) Kramar Liza

VisaLiza sa...

Du kan säkert äta hela kvisten också men jag skulle inte rekommendera det! De små blommorna smakade riktigt gott. Jag var lite skeptisk först men jag får erkänna att det var riktigt lyckat!

VisaLiza sa...

Supergott! Rekommenderar verkligen receptet. Bloggen Söta saker har blivit min favoritinspiration när jag ska baka. Kramar Liza

VisaLiza sa...

Tack! Kramar Liza

VisaLiza sa...

Kan tänka mig att House of Lola kan vara i din smak. Det är lite dyra kläder men räknar man pris per tillfälle så är det ett bra köp. Det är kläder som verkligen tål att användas! Kramar Liza

Pemsplatser sa...

Åh vilken fin tårta:) kram

VisaLiza sa...

Tack! Kramar Liza

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...