tisdag 11 juni 2013

Trädgårdsrunda

Det sista jag gör om kvällarna nu på sommaren är att ta en runda i min trädgård och titta runt. Tittar och njuter och passar alltid på att rensa lite ogräs. Det är svårt att hålla jämna steg med ogräsets hastighet men det är bäst att i alla fall göra ett försök.


Vissa projekt går verkligen undan och imorgon skall vi lägga golv på ramen som byggdes igår. Själva uterummet kommer att byggas senare i sommar när andra projekt är klara men vi kände att det var kul att ha själva golvet klart till midsommar. Fram tills vi börjar bygga uterummet har vi ju en altan som vi kan använda och det är inte dumt alls.


Ännu har vi inte fått något grus levererat till Hult, men det påverkar ju inte växtligheten. Det tittar upp små gröna blad i alla fyra odlingsbäddarna nu och jag känner mig nästan som en liten unge igen. Jättespännande att se vad som kommer upp och jag ser fram emot att kunna skörda. Tror nästan att purjolöken är allra mest efterlängtad. Egenodlad purjolök är verkligen något helt annat än den man köper!


Trots såband så växer det otroligt mycket i raderna med rödbetor. Det är dock ett positivt problem eftersom rödbetsblad gör sig väldigt bra i sallad och då kan vi äta upp alla blad som måste gallras bort.  


En del av trädgården i Hult är fortfarande en djungel som vi inte har kontroll över. Här växer rönnspirean fortfarande helt ohejdat och det är lätt att känna sig maktlös. Under sommaren skall vi ha hit en grävare som gräver om den delen. Det är väldigt sankt där så vi behöver dräneringsdiken innan vi kan göra något alls där. En eventuell tanke är att bygga hönshus och hundgård, men vi får se vad framtiden bär med sig. Prio ett just nu är att mota bort spirean.
2 kommentarer:

Anonym sa...

myyysigt att gå kvällsrunda i trädgården :)
Önskar dig en fin dag/Kram Annmi

VisaLiza sa...

Ja så här års är det verkligen ljuvligt med hus på landet :) kramar Liza

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...