lördag 1 juni 2013

Sommarens första dag

Det är redan första juni och i Hult bjuds på fantastiskt sommarväder. Jag skriver redan och undrar lite varför det känns som att det gått så fort just i år. Kanske är det på grund av den uteblivna våren. Normalt sett har vi ju en gradvis tillvänjning till den varmare årstiden. I år var den istället bara kallt och mer kallt och sedan plötsligt var det sommar.

Det känns som att sommaren ligger framför oss som ett löfte just nu. Förra året ägnades ju allt tid till takomläggningen, men i år skall vi vara helt lediga under några veckor. Visserligen skall jag även skriva klart min mastersuppsats men i juli har vi bestämt att då råder enbart semester här i Hult.


Det finns många önskemål inför den stundande sommaren. Barnens önskemål handlar mest om bad, sol och glass. Vi vuxna tänker mer på de olika projekten i trädgården som vi vill genomföra. Förra året påbörjade vi en rosenträdgård i Hult. Den hann inte bli helt klar innan vintern kom så efter att alla plantor planteras så skall den färdigställas. Det såg länge mörkt ut för rosorna men till slut visade det sig att det var endast honungsrosen som faktiskt var helt död.


Efter rosenträdgården väntar paviljongbygge i Hult. Precis intill vår rosenträdgård blir det ett härligt uterum som vi hoppas förlänger utesäsongen för oss.

Förutom bad och trädgårdsprojekt har vi dessutom tänkt oss ut på utflykter runt om i landet. Några riktigt nära och andra på lite längre håll. Astrid Lindgrens värld och High Chaparall ligge högt på barnens önskelistor det här året.


Själv har jag förhoppningen att få laga min cykel och kunna ge mig ut i sommarland i maklig takt.


Somliga planer är än så länge diffusa medan andra är helt bestämda. Helt bestämt är att Raimo, Anna och jag åker till Dublin i juni. Det är också helt säkert att det blir midsommarfest i Hult och att hela familjen skall gå minst en etapp på bohusleden.


Det finns en kanotcentral i Munkedal där man kan hyra kanoter och vi har i flera år pratat om att det är något vi borde göra. Kanske blir det äntligen av i år. Vi kände oss i vart fall riktigt inspirerade när vi såg dessa båda kajakpaddlare i förrgår när vi for igenom ett somrigt Sörbygden.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Wow...Fantastiskt ljuvligt...Nästsista fotot är fantastiskt vackert ♥...
/Kram Annmi

Huset på Backavägen sa...

Härliga bilder! Jag kan varmt rekommendera Astrid Lindgrens värld och High Chaparal, du kanske har varit där förut. Var väldigt uppskattat i min familj. Ha en skön helg!
Kram Anki

VisaLiza sa...

Alla de vackra bilderna är tagna i närområdet till Hult så det är onekligen en vacker plats jag bor på ;) Kramar Liza

VisaLiza sa...

Alltid bra med rekommendationer :) Jag har varit på High Chaparal fast det var sommaren när jag fyllde fyra så jag minns det inte alls. Även om jag kommit ihåg det kan en del ha hunnit ändras på 30 år. ALV minns jag väl men inser att det är 23 år sedan jag var där. Kramar Liza

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...