onsdag 7 augusti 2013

Än är det sommar

Det märks att mångas semester är slut och att det laddas för skolstart och höst. Fast när blev augusti en höstmånad undrar jag? Här i Hult har vi fortfarande sommar och tänker ha sommar ett bra tag till. Däremot så börjar jag så smått att sakna vardagens rutiner hur härligt det än är att vara ledig.


Sommaren har hittills bjudit på mycket spännande och roligt. För några veckor sedan var vi och tittade på det gamla grustaget i Hult. Själva grustaget är kanske inte så spännande men där finns mycket märkligt att titta på. Det står två gamla släpkärror som någon tycks ha glömt bort och där finns även några maskiner från den tid då grustaget användes.



Det är en fin liten väg att gå och det är spännande att försöka föreställa sig hur livet var i Hult förr. För länge sedan då fanns det här skola, affär, grustag, lådfabrik och telegrafstation. Dessutom var det många gårdar. Skogen som idag är tyst och stilla måste då ha varit full av liv och rörelse.



Några sista lupiner blommade också vid grusgropen trots att de blommar över sedan länge annars. Undrar varför de blommade så sent just där.



Det fungerar också väl att promenera. Är verkligen imponerad över hur min far knatar på med tanke på att han bröt höften i våras. Märks hur han blir starkare för varje dag som går och det är verkligen härligt att se.


12 kommentarer:

Anonym sa...

Ja,visst är det Sommar än :)Härliga foto & gillar verkligen Traktorbilden såå härlig sommarbild hihiHär njuter vi fortf av Semesterlivet/Kram Annmi

Pst...Undrar om det är ditt Hult på andra sidan Vättern!?

Diana sa...

Jo, än är det sommar. Men det märks att hösten är på g även om det är 30 grader. Det är så mörkt länge nu och de dagar solen inte lyser är det lite kyligt.

Skoj att din pappa är på benen igen!

Hannis sa...

Jag håller med om att det fortfarande är sommar=))
Det är lite lustigt det där med hur man saknar rutiner.
Jag har inte riktigt kommit ifatt än känner jag.

Gillar att gå på upptäcktsfärd, att få låta fantasin flöda fritt så jag kan tänka mig att det är mysigt att vandra där.

Kram Hannis

Ps. Skönt att din pappa är piggare!

choicesbyannie sa...

Men visst är det sommar fortfarande, fast jag måste erkänna att jag längtar liiite till hösten. Älskar luften, färgerna och rutinerna som följer i och med att sommarlovet tar slut;) Tänkte här om dagen hur lyckosam jag är som bor på ett sådant ställe som är så föränderligt, våra årstider är enligt mitt tycke helt ljuvliga alla och envar. Skulle inte kunna tänka mig att bo någon annanstans.

Tror nog att handeln är den stora boven i att augusti anses som höstmånad, handeln vill sälja och flyttar fram våra årstider hela tiden. Såg höstkläder i en butik redan i mitten av Juni. Och tänk bara på hur tidigt julsakerna kommer fram, tidigare och tidigare för var år.

MEn jag håller med dig, Än är det sommar och jag tänker pressa ut varje liten droppe av den.

Önskar dig en fin dag
Kram
Annie

Stina sa...

Ja, för mig börjar hösten i september och t.o.m då kan det ju vara lite sommarkänsla när värmen ibland slår till.:-) Kram

Christina sa...

Så fina vyer ni har där uppe i Hult!
Här nere i Skåne närmar sig vardagens rutiner med stormsteg.
Kram Christina

VisaLiza sa...

Just idag känns det mindre somrigt med tanke på regn och rusk. Men sommar är det fortfarande! Kramar Liza

VisaLiza sa...

Vägrar att gå med på att hösten är på G ;) Ja det är verkligen kul att pappa är på benen igen, det hade jag inte trott!

VisaLiza sa...

Man blir lite vilse utan rutiner känns det som. Men kanske är det ett tecken på att man haft en bra semester när man längtar efter vardag och rutiner. Pappa är verkligen piggare, har inte sett honom så här på många år! Kramar Liza

VisaLiza sa...

Tror du har rätt i det där med handeln: När jag var i Dublin i juni gick det inte att köpa bikini eftersom höstkläderna var på väg in i butikerna!!!! Helt galet tycker jag. KRamar Liza

VisaLiza sa...

Ja i september får det tidigaste bli höst, men jag väntar gärna in i oktober. Kramar Liza

VisaLiza sa...

Ja här är verkligen vackert. Gott att du har rutiner på väg. Är lite avundsjuk på er i Skåne som får njuta längre av både sommar och höst. Kramar Liza

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...