måndag 19 augusti 2013

Sommarutflykt

Även om skolan har börjat och vinden onekligen är lite kyligare än tidigare så är det sommar ett tag till. Jag hoppas på fina helger framöver för möjligheten att genomföra fler sommarutflykter. Har i flera år tänkt mig till Läckö slott utan att det har blivit av, kanske kan det hinnas med innan säsongen är slut. Två veckor den här sommaren spenderades i Grebbestad utmed den bohuslänska kusten. Grebbestad är ett mycket charmigt litet samhälle som jag gärna besöker. Nu när semestrarna är över är det kanske än bättre med ett besök eftersom där inte är lika mycket folk.


Det finn små trevliga butiker och vackra vyer. Caféerna Sjögrens i backen och Kap Nord är båda värda ett besök och har öppet året om. I Grebbestad finns även en biograf som kan locka under vinterhalvåret.


Själva stranden i Grebbestad är helt full med folk men det går att hitta fina stränder med mindre folk alldeles nära centrum. Man får ge sig av ut på upptäcktsfärd helt enkelt!



Glass hör sommaren till och om man ändå är ute och åker längs bohuskusten så kan det vara värt att åka några mil söder om Grebbestad till Hamburgsund och besöka Pipersglace. De har helt fantastisk ekologisk glass som dessutom kan avnjutas med härlig utsikt! De flesta förknippar orter som Grebbestad och Hamburgsund med sommaren. Visst är det härligt att vara där om sommaren, men det är riktigt fina utflyktsmål året om. Tänk en promenad på Hamburgö en solig septemberdag när luften är kylig och klar. Färgerna skiftar från grönt till gult, rött och orange och havet är som alltid blått.

15 kommentarer:

Hannis sa...

Så många fina bilder!

Här slog kylan till efter regnet igår så just nu känns det som väldigt mycket höst.
Men det hinner nog vända=))

Kram Hannis

choicesbyannie sa...

Ååå nu längar jag efter värmen. Härliga blider. Här är det kallt idag, sitter och huttrar lite inomhus. Kanske dags att höja värmen och börja elda igen. Även fall jag älskar hösten så är det alltid lite svårt att vänja sig vid kylan.

Önskar dig en en gång en härlig dag
Kram
Annie

Anonym sa...

Grebbestad är otroligt vackert & waooo så fina fotokollage :)
Ha en härlig Måndag/Soliga Kramar Annmi

Diana sa...

Kul att hitta sina egna små pärlor som förgyller!

Patricia♔ ᴳᴽᵀᴱᴮᴼᴿᴳ sa...

Underbara bilder. Det är vackert i Grebbestad.

sv: Håller med, lemon curd man köper ser verkligen giftig ut i färgen om man jämför med den hemmagjorda. Har man väl gjort hemmagjord vill man aldrig mer köpa en burk i butiken haha.

Jennie Bergius sa...

Åh så vackert det ser ut :) Och visst finns det gott om tid för utflykter under hösten med!
<3

Huset på Backavägen sa...

Åååhhh vad mysigt det ser ut! Här börjar skolorna i morgon så nu ligger dom i badet och ska göra sig fina :-)
Kram Anki

Villa Frejas bokblogg sa...

Du är klok du. Jag tycker alltid att sommaren bums tar slut när vardagen rullar på igen. Till Läckö hade vi också lite smått tänkt oss i år, men kom aldrig dit. Där är det fint.
Kram.

VisaLiza sa...

Det räckte med några dagar så har det vänt igen :) Härligt att hösten får vänta lite till! Kramar Liza

VisaLiza sa...

Tror vi kan vänta ett slag till med att elda nu när värmen är åter. Kramar Liza

VisaLiza sa...

Visst är det en härlig plats att vara på :) Kramar Liza

VisaLiza sa...

Kan bara hålla med :) Vad gäller lemon curd så smakar den ju bättre när man gör den själv också. Såg ett recept på appel curd som jag är nyfiken på att testa.

VisaLiza sa...

Verkligen en vacker liten stad! Kramar Liza

VisaLiza sa...

Verkar som om de flesta barn har börjat sina skolor nu, ligger en tjusning även i vardagen!

VisaLiza sa...

Tänk klok som en bok ;) Jag hoppas fortfarande på att kunna ta mig till Läckö men vi får se. Kramar Liza

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...