söndag 24 november 2013

Söndag i Rom

Dagen igår var onekligen lite märklig. Den började som de flesta andra dagar hemma, vi åt frukost, grejade lite, umgicks med familjen och sådant som vi brukar göra om helgen. Sedan satte vi oss i bilen och körde mot flygplatsen Rygge med Rom som destination. Vi ankom Rom betydligt senare än planerat vilket resulterat i att det mesta var stängt när vi väl hittat till vårt hotell och installerat oss. Ett säkert kort tänkte vi borde ju vara den amerikanska hamburgerkedjan precis utanför hotellet. Det brukar vara ett säkert kort så till vida att man vet vad man får men icke i Rom. Har nog aldrig ätit så dålig mat någonsin! Nåväl maten igår har vägts upp av fantastiskt god mat idag. Den här dagen har verkligen varit omtumlande och med tusen intryck. Känner just nu hur allt bara snurrar i huvudet. Vi har sett så många uråldriga ruiner, mött spännande människor, varit på 5D bio och ätit fantastiskt god mat i Trastevere. Rom är en spännande stad och jag är glad över att ha kommit tillbaka hit. Förra gången var jag ju som sagt bara här i fyra timmar men det har jag ju tagit igen nu!


Hade tänkt dela med mig av lite bilder från dagen men tekniken vill inte riktigt vara med mig. Enligt min mobil finns det inte några nätverk att hitta! Alltså får ni nöja er med en karta över Rom med dagens utflyktsmål inringade. Vi har gått hela dagen idag och tanken när vi kom tillbaka till hotellet var att vi skulle byta om och sedan ge oss av ut och ta ett glas vin. Kanske börjar vi bli gamla men just nu lockar sömnen betydligt mer! Imorgon väntar ännu en spännande dag i Rom. Bland annat skall vi titta på en port som rests till svenska drottning Kristinas ära. Dessutom skall vi bege oss till ett annat land till fots, nämligen Vatikanstaten. Undrar just om de släpper in ateister där?

Det har varit en alldeles underbar dag i Rom. Dagens alla upplevelser till trots var dagens höjdpunkt när barnen ringde. Även om det är skönt att ibland vara iväg på egen hand så saknar vi dem redan. Känns som om någonting saknas när inte barnen är med. Nåväl snart är vi tillbaka i Hult igen!

2 kommentarer:

Studio Livskraft sa...

Känner igen det där att man vill hinna se och uppleva så mycket som möjligt när man besöker en ny plats så när kvällen kommer är man klippt slut och orkar inte ta ett steg till :)

Ha nu fortsatt underbara dagar i Rom!

Linda i Berlin sa...

Vad härligt att åka på en minisemester till Rom så här i november. Hoppas att det fortsatte i samma härliga anda för er.

Kram

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...