torsdag 12 juni 2014

Rabarberpaj med mandel

I Hult har vi i år fått en riktig rekordskörd av rabarber och jag vet nästan inte vad vi skall göra med allt. Vi har kokat kräm och gjort pajer och även testat rabarberknyten och rabarberchutney och fryst in. Att göra samma paj om och om igen känns ju lite tråkigt så därför har jag experimenterat lite med smakerna vilket resulterade i en rabarberpaj med mandel. Rabarber och mandel visade sig vara en synnerligen god kombination av smaker.



Pajdeg
150 g smör
1 dl mandelmjöl
3 dl havre
0.5 tsk bakpulver
1 dl socker
2 msk grädde
200 g mandel
Mandelessens

Fyllning:
Rabarber
4 msk socker
1 tsk vaniljpulver

Gör så här:
Hacka mandeln och blanda de torra ingredienserna. Tärna smöret och blanda i tillsammans med de övriga ingredienserna. Det blir ganska kladdigt så det enklaste är att fördela smöret med händerna. Skiva önskad mängd rabarber och fördela i en smord pajform.  Blanda socker och vaniljpulver och strö detta sedan över rabarbern. Fördela ut pajdegen till ett jämt täcke över rabarbern och grädda pajen i 175 grader i ca 25 min. Låt gärna pajen svala lite innan den serveras. Servera med vaniljsås.

3 kommentarer:

Min Lilla Kokvrå sa...

Här har vi samma delikata "problem", rabarber i massor. Har du testat rabarberkyckling, om inte så kommer länken här http://minlillakokvra.blogspot.se/2013/05/rabarberkyckling-med-en-sotstark-sas.html

Allt gott!/ Birgitta

Hem och Lycka sa...

Mums, ser mycket smarrigt ut!

Torpliv sa...

Ser väldigt gott ut! Här har vi tvärtom fått väldigt lite rabarber i år. Gjorde marmelad häromdagen och fick bara ihop till drygt en burk, men så gott det är!
Jag tror jag måste ta bättre hand om mina rabarberplantor till nästa år =)
Önskar dig en fin lördag!
Kram Petra

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...