fredag 17 oktober 2014

Tjuvstart i tanken

Normalt sett är julen strängerligen förbjuden här i Hult så här tidigt. Jag älskar förvisso julen men försöker mota bort den fram tills mitten av november ungefär då jag fullkomligt släpper loss både vad gäller planering, pepparkakor och glögg. Men så efter en tur på det stora varuhuset kommer jag på mig själv att tänka på julgranar.


Den är granen är ju alldeles ljuvlig med sitt lekfulla pynt. Har aldrig längtat efter gran så här tidigt men i år skulle jag nog kunna klä granen redan nu. Från början hade vi en gran i Hult men med åren har det blivit två granar. En i vardagsrummet som jag får lov att vara dekorationsdiktator över och en på övervåningen som helt saknar regler för hur den får lov att kläs. I år skall vi dessutom ha en gran i vårt nybyggda uterum. Dessutom skulle jag vilja ha en liten bordsgran i vardagsrummet från advent. För si så där hundra år sedan var det allmänt förekommande att ha en adventsgran och på den tiden hade de inte adventsljusstakar. Tänker att det kan vara en mysig tradition att återuppleva.Då har jag tjuvstartat julen lite men bara i tanken. Rent praktiskt väntar istället höströj i trädgården. Alla fina pelargoner skall komma in för vinterförvaring. Nu har dessutom sommarblommorna i krukorna blommat över så nu känns det som det är dags att byte ut dem mot ljung istället. Alltså får julen pausa igen och hösten fortsätta på full hastighet.

5 kommentarer:

Mycket annat & lite betong sa...

Hmm, jag var på samma stora varuhus igår och kunde inte låte bli att titta på alla julsaker...
Men, nu är det höströj här också som gäller. Julen får vänta!

Kram Agneta

Choices by Annie sa...

Men visst är man allt lite sugen på att starta med julen. Men jag håller med dig vi njuter för fullt av hösten först. Julen kommer ju tillslut ändå.

Fin dag till dig
Kram
Annie

Home2tiny sa...

Älskar också julen o är redan där i tankarna, kul att leta inspo o planera. När killarna var små klädde jag alltid en gran på ovanvåningen till advent o sen en på nedervåningen till Lucia, det var såå mysigt. Kanske ska återinföra den traditionen.. Årets glögg provsmakade mannen igår, men jag gör inte min egna förrän om ett tag. Ha en mysig helg. Kramisar Tina

Christina sa...

Nej men oj, vad jag blev förvånad över att möta julen alla redan. Men nog är det mysigt med gran, det doftar gott och är så stämningsfyllt :)
Ha en fin helg!

Kram

Hemma hos Märtha sa...

Hej! Är också helt insnöad på julen och familjen bara suckar...:-)! Men visst måste man få börja planera nu....vad som ska bakas, sätta glöggen, fundera på nytt julpynt osv....Är ju en del av tjusningen!
Kram
Anne-Lie

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...