onsdag 8 oktober 2014

En stad att strosa i

Ännu en morgon i den polska staden och ännu mer äventyr väntar. Vi har det onekligen fantastiskt bra här och jag börjar redan undra hur vi skall hinna med allt som vi vill uppleva. Igår valde vi att vara riktiga superturister och åkte på en bussrundtur. Under en och en halv timme satt vi i solen på ovanvåningen på en buss och hade det riktigt bra. Vi fick höra massor av intressant historia och vet nu vad vi vill titta mer på.


Här finns fantastiskt god mat både till lunch och till fika. Raimo beställde in kött till lunchen och kände sig lite som en grottman när köttet väl kom in. Han hade beställt två sorters kött, den ena sorten placerades fint framför honom medan den andra tallrikens innehåll hamnade i mitt knä. Det var verkligen som en dålig komedi och plötsligt satt jag ned hela knät fullt med svampsås och vildsvin. Enligt berättelserna skall Fidel Castro ha ätit på samma restaurang och jag undrar om han också fick knät fullt med mat? Nåväl restaurangen skötte det hela snyggt och vi fick en rejäl rabatt på maten och dessutom bjöd de på ett extra glas vin vilket gjorde att vi blev sittande till lunch i nästan två timmar. Det går liksom inte att skynda när en sitter i solen på en uteservering och dricker gott vin. 

Idag är planen att njuta ännu mer av det vackra vädret och dessutom ge oss upp på en kulle där det skall vara en fantastisk utsikt över staden. Sen tror jag att vi skall strosa runt lite i staden och bara njuta av allt vackert eftersom Krakow är en perfekt stad att strosa i.

1 kommentar:

Bakom dörr nr. 11 sa...

Vad mysigt ni verkar ha det och äta gott det är ju halva nöjet ;)
Fina ni är.
Kram Pia

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...