fredag 31 oktober 2014

Höstlov i Hult

Höstlovsveckan har nått sitt slut och efter helgen är det åter vardag och skola. Lovet har gått ovanligt fort och det troligen på grund av alla aktiviteter som varit inplanerade.


Vi har hunnit med besök i Kungälv och Göteborg, varit på pyssel och i en smedja och även badat. Dessutom har vi ägnat oss åt vår trädgård så här i slutet på oktober. Att det är just slutet på oktober märks inte i vår rosenträdgård där de flesta av våra rosor fortfarande blommar. New Dawn är helt översållad med både knoppar och rosor men nu närmar sig nog slutet på rosorna. Det har varit ett par frostnätter vilket snart bör innebära att årets rosensäsong är över. Förutom att njuta av rosor kan vi njuta av en luftigare trädgård. Nu är drygt hälften av alla träd som skall bort borta och det är verkligen stor skillnad. På den övre vänstra bilden syns vår inte så tjusiga utebur för kaninerna och marsvinen. Den är onekligen inte vacker men mycket uppskattad av våra små vänner. Tidigare låg den mitt bland träden men nu när träden är borta känns det som den ligger mitt på gräsmattan. Nu är vår trädgård helt fylld med stockar och granris vilket kommer väl till pass. Stockarna blir till ved och granriset kommer att täcka våra rosor under vintern.


En av höstlovsaktiviteterna ägde rum på gamla bruket i Munkedal. Om sommaren brukar vi åka dit och äta våfflor men nu var vi där för första gången om hösten. Det är verkligen en otroligt vacker plats som en borde stanna vid oftare för att bara ta in allt det fina. Fast det märkliga med en plats som en passerar i stort sett varje dag är att det nästan är svårare att verkligen stanna. Bra med höstlovs aktiviteter som gör att en stannar på platser som en annars bara kör förbi. Det har varit ett riktigt bra höstlov med massor av bra innehåll. En lovvecka så här är alldeles lagom. Då får barnen en paus från skolvardagen och kan göra annat under några dagar. Dessutom hinner de längta lite lagom efter klasskompisarna och skolan men hinner inte bli rastlösa och uttråkade. Helt perfekt helt enkelt!

1 kommentar:

Malin sa...

Verkar riktigt mysigt. Fint hus. Imponerande att blommorna fortfarande lyser. Här är allt dött. Vi hade t o m snö här idag.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...