lördag 25 oktober 2014

En lördag hemma i Hult

Den här dagen har saknat en hel del spänning. Vi har nämligen varit utan ström hela dagen idag vilket onekligen ställer till det. Vår plan idag var dels att städa och att fortsätta bygga på ena tösens rum. Förvisso går detta att göra även utan ström men inte riktigt på det sätt som vi hade tänkt oss. Svårt att dammsuga utan el så då passade det bra att möblera om vardagsrummet istället. Är inte helt säker på att jag är nöjd ännu. Alltid svårt när en möblerar om tycker jag. Det krävs ofta några dagar innan det går att avgöra om omöbleringen verkligen blev bra.


I kontakten med Vattenfall visade det sig märkligt nog bara vara vårt hus som hade strömavbrott idag. Igår var vi flera hundra utan ström men idag klarade de andra sig. Vi har varit mycket glada över att våra luftburna ledningar grävts ner under året. Nu visar det sig att nergrävda ledningar inte bara är av godo. Det omfattande regnandet de senaste dagarna har påverkat kopplingen in i huset och därför blev vi utan ström. Efter att personalen från Vattenfall varit här i flera timmar och åkt runt och letat efter felet så slutade det hela med världens längsta skarvsladd. Vi är nu kopplade till ett elskåp en bit bort och hoppas att det håller tills de lyckas åtgärda problemet.


Det har onekligen regnat mycket de senaste dagarna. Jag glömde våra kaffekoppar ute igår och idag var de helt fyllda med regnvatten. Det är dessutom helt omöjligt att gå runt i trädgården utan gummistövlar eftersom gräsmattan numera är en lermatta med inslag av gräs.


Så mycket bättre att stanna inne i huset och ha det lugnt och skönt. Bra ibland med dagar som blir helt teknikfria. Idag har vi förutom ommöbleringen ägnat oss åt att läsa böcker, spela spel och att göra chokladbollar. Lördagsgodiset är som bäst när det är hemmagjort!


Efter en stunds diskussion beslutade vi oss för att vara lite vågade i smaksättningen. Barnen och jag valde en smaksättare var. Jag valde kardemumma och barnen valde kaffe och apelsin. Dessa tre smaken visade sig vara en synnerligen god kombination.


Känns skönt att faktiskt ha en helt ledig dag hemma eftersom det händer så sällan. Nu väntar dessutom en veckas lov för barnen då flera dagar är helt oplanerade. Just oplanerad tid har blivit en lyxvara här hemma i Hult. Det och möjligheten att få vara helt ensam hemma ibland är sådant som jag uppskattar som allra mest. 

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...