måndag 20 oktober 2014

Höstprojekt

Fortfarande milda temperaturer och mellan skurarna är det riktigt behagligt att vara ute. Äntligen har jag tagit tag i att rädda mina pelargoner. Eftersom de fortfarande blommar har jag inte riktigt velat ta in dem men nu vågar jag inte lita på temperaturen om natten.


Ida och katten Elvis följer alltid med mig ut när det är dags för trädgårdsarbete. Elvis har dock lite svårt att förstå varför jag grejar med annat när jag istället skulle kunna klappa på honom.


Två av pelargonerna får stå kvar ute på trappen ytterligare en tid. De samsas nu med ljung, kål och penséer. Pensé är ju traditionellt en vårblomma men i Hult har den även fått bli en höstblomma. Läste på en blogg i slutet på sommaren om hur bloggaren alltid brukade så penséer även till hösten. Minns dessvärre inte vilken blogg det var men kände mig inspirerad. Det som är en perfekt vårblomma borde ju även fungera väl om hösten. Nu växer det penséer i flera av mina krukor och det skall bli spännande att se hur länge de trivs. Även en av mina odlingslådor är helt översållad med penséer. Så kan det bli när en använder jord från komposten.


Det finns mycket fint i trädgården trots att vi närmar oss slutet av oktober. I rosenträdgården har stefandran blivit alldeles knallgul vilket onekligen ger färg till trädgården. Våra rosor blommar fortsatt och jag kommer att sakna dem när säsongen definitivt är över. Har ju vant mig vid att ständigt ha rosor på bordet i vardagsrummet. Det är onekligen att vara lite bortskämd! Idag har jag förutom att plocka med mig rosor även kunnat plocka gurkört och nepeta. Gurkörten är ju en ätlig blomma men det har inte riktigt blivit av att jag har använt den annat än som snittblomma. Har dock provsmakat den och kan tänka mig att den passar bra i en sallad. Har även sett att det går att göra soppa på gurkört. Onekligen intressant och kanske något som kan hinnas med innan den blommar över.


Vår vackra plymspirea som växer mellan rosenträdgården och det nya uterummet har gjort sitt för ett år. Den är verkligen pampig när den blommar och då är det nästan svårt att förstå att den vissnar ner helt under vintern. Vårt uterum är nästan helt färdigt nu. Det som saknas är färg både invändigt och utvändigt och en dörr. Maken och jag är inte helt eniga om hur dörren skall se ut och därför dröjer det lite. Dessutom är det inte heller någon brådska. Så som det regnar just nu har vi istället valt att arbeta inomhus. Byggprojektet inomhus är ett eget rum till ena tösen. Inte helt enkelt eftersom det är en fröken som onekligen vet hur hon vill ha sitt rum vilket kanske kan vara svårt att uppfylla helt och hållet. Ytan är trots allt begränsad. Högst på hennes önskelista står en egen walk in closet och den byggdes igår. När den är klar kommer den att rymma alla hennes kläder, en liten kristallkrona och dessutom ha tjusiga tapeter och en mjuk heltäckningsmatta. Kriteriet för en walk in closet bör vara att en kan gå in i den, att gå in är också fullt möjligt men inte så mycket mer. Det är dock en tillräckligt stor yta för att lilla fröken skall vara nöjd.

1 kommentar:

Ninette sa...

Hej på dej! länge sen jag tittade in hit - tack och lov för instagram och facebook säger jag! :) har haft det superstressigt, plus en dator som inte funkar som den skall (blev lovad en ny för ett par veckor sen o den är ännu inte här!), men är så glad alltid för dina kommentarer och gillanden, och glad över att vi kan ses på Instagram då när jag inte har tid att surfa omkring på bloggar! Inte för att jag hinner instagramma så mycket heller, me ndet går så snabbt att gilla en bild där, o så känns det bra att på nån nivå kunna följa med i favoritbloggarnas liv även om man har strul med att t ex scrolla o tangentbordet på datorn...!gah!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...