torsdag 2 oktober 2014

Skörda och tillaga

Skörden i Hult har varit tämligen blygsam men trots det mycket uppskattad. Jag har lärt mig otroligt mycket den här odlingssäsongen och kommer genom det kunna undvika många misstag nästa år. En hade ju kunnat tro att säsongen skulle vara över men än så länge är det varmt och har jag tur kommer jag kunna skörda ytterligare tomater och squash och har jag tur kanske en av mina pumpor blir klara.


Paprikan är däremot färdigskördad för i år. Totalt fyra paprikor kunde skördas. En redan tidigt i augusti och de övriga i förra veckan. Även om skörden inte blev stor så har jag kunnat spara ordentligt med frön till nästa år.


Svårast med det hemodlade är ju vad det skall användas till. När en nu har kämpat och lagt arbete på grönsakerna då måste de ju användas till något riktigt gott. Paprikan och även hemodlad lök och spenat fick bli några av ingredienserna i en värmande kycklingsoppa. Paprikan var verklig en riktig smakhöjare och vi satt i lugn och ro och verkligen njöt av maten. Hemodlad mat skall inte skyndas!


Squash har det blivit mer av än paprikan. Några användes i gazpacho istället för gurka vilket passade riktigt bra. Vi har även prövat att göra tagliatelle av squash vilket var riktigt uppskattat av både vuxna och barn. Det krävdes dock lite träning för att få till den helt rätt. Första gången kokade vi den lite för länge och andra gången lite för kort men så tredje gången blev den alldeles perfekt. Sen var frågan vad vi skulle använda resten av squashen till och då råkade jag hitta ett recept på dillstuvad squash. Den används på samma sätt som stuvad potatis men känns inte lika tung att äta. Dillstuvad squash tillsammans med linsbiffar, rivna morötter och kokt broccoli blev en synnerligen god kombination och jag har hittat ett nytt favoritsätt att tillaga squash.

1 kommentar:

Anonym sa...

Vad duktig och kreativ du är. Så borde fler människor leva och äta. Man utvecklas alltid genom att lära sig av misstagen. Sedan finns det självklart alltid nya att göra. Helgkram Bosse Bloggvandrare.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...