onsdag 12 augusti 2015

Att bli en svampletare

Här hemma i Hult har vi skog vart vi än vänder oss. Onekligen en förmån så här i tider då skogen är fylld med både svamp och bär. Att plocka bär är något jag trivs med och kan göra i timmar utan att tröttna. Enkla att hitta och inte särskilt svåra att plocka. Det där med svamp är betydligt svårare och inte en konst jag behärskar. Vågar mig bara på att plocka kantareller men tycker helt ärligt att även de kan vara svåra att hitta. Fast jag älskar ju kantareller och skulle hemskt gärna vara en sådan person som plockar i mängder och kan frysa in. Har jag tur räcker det jag plockar till en macka eller två. Tur då att en har vänner som kan sådant som jag inte kan. Idag fick jag därför sällskap ut i skogen av en kamrat som är en riktig svampexpert.


Alltså gav vi oss av ut i skogen för att plocka svamp. Tre hundar, två barn och två vuxna gjorde att det blev ordentligt livat ute i skogen. Kunde ganska snabbt konstatera att min kamrat är betydligt tuffare svampletare än vad jag är. Jag behöver våga mig ut mer på okända stigar och dessutom vara lite mer uthållig. Dagens tur gjorde att jag förutom svamp dessutom hittade några nya bärställen som jag inte hade koll på. Vi har gott om blåbär i skogen och nu är dessutom lingonen nästan helt mogna. Plockade lite bär även idag även om målet för dagens tur var att hitta svamp.

 

Lustigt nog hittade vi en stig som jag hade glömt bort att jag kände till. Där låg flera stora träd på marken och några av dem knäckta långt upp. Onekligen en påminnelse om de kraftiga stormvindar som passerade förbi Hult i vintras. Älskar verkligen att trampa runt i skogen här hemma i Hult. Det är då jag fyller på med energi och känner att stressen fullkomligt försvinner. Att leta svamp är en bra ursäkt att komma ut mer i skogen så jag måste nog träna på att bli en riktig svampletare.

1 kommentar:

LIENE sa...

Kantareller är så gott!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...