lördag 22 augusti 2015

Vad vill jag med min tid?

Den senaste tiden har jag funderat mycket över vad jag vill åstadkomma och vad jag gör med min tid. Gör jag rätt saker? Lägger jag rätt mängd tid på rätt saker? Har kommit fram till att jag faktiskt lägger alldeles för mycket tid på fel saker och betydligt hellre vill ägna min tid åt annat. Fast vad är då detta annat? Det jag vill ägna mer tid till är aktiviteter som får mig att må gott samt människor jag tycker om. Vill lära mig massor av nya saker hela tiden men tar som aldrig tag i det. Nu har jag bestämt mig för att ta tag i den saken. Det går ju faktiskt att lära sig, det handlar bara om att avsätta tid. Har tillbringat hela den här dagen i vår underbara trädgård. Hela trädgården i sig är ett riktigt bra bevis på att en kan lära sig om en bara vill. Trädgårdsskötsel och odling är fortfarande något jag håller på och lär mig men tänk för bara några år sedan kunde jag det inte alls.


Något jag har tänkt under flera år är att jag vill lära mig att sticka. När jag var fjorton år stickade jag mig ett par lovikkavantar i slöjden. Det tog otroligt lång tid, jag lärde mig flera nya svordomar under arbetet och svor dessutom på att jag aldrig någonsin mer skulle sticka någonting. Mina vantar bär jag med stor stolthet och jag håller noga reda på dem. När de en gång försvann var jag helt förtvivlad över detta. Den där stoltheten är något jag har tagit fasta på. Att tillverka något själv gör mig glad och stolt. Även om det förvisso tar tid så är belöningen stor. Dessutom tror jag att en är mer rädd om det som tillverkats för egen hand. Kvaliteten är ju också något att tänka på. Jag har inte några fler vantar som har klarat över tjugo års användning.


Min målsättning den här hösten är alltså att jag skall lära mig att sticka! Nu har jag skrivit det vilket innebär att jag också måste genomföra det. Skulle så gärna vilja kunna sticka fina vantar och lika vackra raggsockar som min mormor alltid gjorde. Vem vet kanske har jag råkat ärva en stickningsgen så själva genomförandet kommer av sig självt. Utöver det här med att lära mig att sticka ska jag se till att lägga mer tid på familj och vänner.

1 kommentar:

Hemkära Hanna sa...

Kloka tankar och ett roligt beslut! Jag ska med spänning följa processen.
För övrigt så är din väska, på första bilden, vansinnigt snygg!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...