söndag 2 augusti 2015

En stressad odlare

Jag längtar efter solsken. Inte så mycket för egen del som för trädgården. Visserligen skulle även jag uppskatta lite sol och sådana där dagar när det egentligen är för varmt att göra något alls. Även om det vore riktigt trevligt så överlever jag även med lite kyla och regn. Mina odlingar däremot de längtar efter solen. Börjar känna mig som en smått stressad odlare och undrar om allt verkligen kommer hinna bli klart innan hösten.


Gurkorna växer riktigt fint och klättrar i sin spaljé. Varje planta är helt översållad med både gurkor och blommor och det ser ut att kunna bli en riktigt bra skörd.


Mina pumpor blommar fint men inte så mycket mer. Flera av dem börjar ruttna så snart de blir frukter på dem. Jag begriper inte varför och behöver läsa på mer om att odla pumpor. Även om det hittills inte ser ut att bli någon större skörd så är blommorna verkligen vackra. Förvisso hade jag tänkt mig massor av pumpor att äta under hösten men vackra blommor här och nu är inte så tokigt det heller.


Physalisen blommar vackert i växthuset men än så länge bär plantorna inte någon frukt. När jag sådde dem tog det väldigt lång tid innan fröna började gro. Verkar vara en planta som inte tycker om att skynda utan tar växandet i sin egen takt.


Igår beslutade jag att toppa mina tomatplantor. Hoppas att det gör att de fokuserar all sin kraft till de tomater som redan växer. Har hela växthuset fullt med gröna tomater som inte ens skiftar i rött. Kommer det lite sol då får vi förhoppningsvis gott om tomater. Solvarma tomater är verkligen otroligt gott och något jag längtar efter.

Det är verkligen tur att det här märkliga vädret inte inträffade första säsongen jag odlade. Då hade jag helt klart gett upp. Tror att en behöver känna skördeglädje för att verkligen fastna för odlandet. I år konstaterar jag att det inte blivit som jag tänkt mig med odlingarna. Ser också att jag har lärt mig mycket som gör att jag kommer kunna undvika många misstag till nästa år. Till nästa säsong väntar en ny sommar och hur den blir vet vi ännu inte något om.

1 kommentar:

Choices by Annie sa...

Så härligt med gurkorna och tomaterna. Men visst är det tråkigt med solen, här har odlingarna inte blivit som det var tänkt heller. Inga morötter alls i år, de har helt enkelt inte velat komma upp, inte alls. Jag som såg framför mig allt det goda jag skulle göra med morötter i år, mina egna morötter... Men det är bara att planer om och planera inför nästa år istället.

Fin dag till dig
Kram
Annie

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...