söndag 30 augusti 2015

Frustration och irritation i kvadrat

Att renovera köket är inte livsavgörande, men likväl viktigt. Varje dag blir det tydligt att vårt kök här i Hult inte är funktionellt och inte alls fyller de behov vi har av ett kök. Just därför var det så skönt att vi nu äntligen skulle börja renovera köket. I elva år har jag längtat efter en funktionell kök som tillåter matlagning för familjen och till kalas. Ett kök som känns inbjudande och blir till hemmets hjärta. Det är givetvis då problemen börjar att hopa sig. Det blev problem med leveransen av våra nya fönster till köket. Sedan visade det sig att diskhon vi bestämt sig för var så pass populär att den är helt slut hos leverantör och i bästa fall kan levereras i december men antagligen inte i år.

Att byta ut fönster i köket är tämligen väderberoende och borde ha varit något vi gjorde nu. Planen var att tömma köket, riva ut allt, byta fönster, ordna nya rördragningar och ny el och sedan bygga upp det nya köket. Allt enligt en bra tidsplan för att vara utan ordentligt kök så kort tid som möjligt. Nu faller hela vår planering för hösten och det är bara att konstatera att det blir inte något nytt kök i höst. Istället får vi sätta igång till våren och det är ju inte så farligt egentligen. Vi har ju levt med det här köket i elva år och då gör ju inte några månader till någon större skillnad. Fast just idag när vi tvingats avbryta när vi precis skulle börja då tänker jag tjura och sura.


2 kommentarer:

Choices by Annie sa...

Ååååå jag förstår din frustration och du har all rätt att sura i en dag eller två. Innan du försöker hitta de där ljusglimtarna med att renoveringen istället sker på våren. Ni kan kanske sitta ute i värmande vårsol och äta er frukost, Grilla är härligt att göra tidig vår, ni kommer få precis de där grejerna som ni vill ha till köket, du har god tid på dig att göra en moodboard på hur du vill inreda ditt kök med färger, möbler, detaljer etc. Du kan önska dig "nya" saker till ditt nya kök i julklapp... Ja du ser, det kan finnas många bra saker med att ni tvingas vänta till i vår.

En fin dag till dig
Kram
Annie

Hem och Lycka sa...

Näää, vad trist, förstår dig! Jag hade slitit mitt hår och tjutit en massa! kram Mia

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...