lördag 8 augusti 2015

En lördag i Hult

Tänk vilken skillnad lite solsken gör. En dag med storstädning känns riktigt skojig när solen skiner och luften är varm. Fast en vill ju inte tillbringa en sådan dag inomhus känns dock inte helt bra och trädgården lockade trots allt mer än stökiga rum. Så här års känns trädgården som en del av huset och jag har gärna både fönster och dörrar öppna för att sudda ut gränsen mellan inne och ute.


Ida och Ebba trivs som allra bäst när vi är ute med dem i trädgården. Så härligt att se att de båda har blivit bästa vänner. Förr blev Ida gärna lite uttråkad när vi ägnade oss åt trädgårdsarbete. Hon tyckte att vi istället borde leka med henne. Nu har hon istället Ebba att leka med och ibland tror jag nästan att hon blir irriterad när vi kommer och stör deras lek. Fast skulle vi lämna dem kvar inne när vi går ut då har vi två förtvivlade hundar.


Trots att vi haft en ordnad trädgård i några år nu blir jag fortfarande alldeles häpen över hur fint det är och hur mycket som blommar. I alla planteringar växer det och blommar för fullt. I några av dem växer det lite väl bra. Jag har nämligen en tendens har jag märkt att plantera lite för mycket på för liten yta. Innan allt har växt till sig då ser det ju tomt ut i planteringen. Försöker nu att lära mig att ha lit is i magen och vänta till nästa säsong och se hur jag tycker planteringen ser ut då. Den jag gjorde förra året svämmar fullkomligt över och i alla fall en fjärdedel av växterna har fått nya platser att växa på.


Odlingarna har ju inte blivit riktigt som jag tänkt mig den här sommaren. Trots det finns det varje dag något att skörda och använda i maten. Vissa dagar förvisso bara gräslök, persilja eller oregano men andra dagar squash, gurka, rödbetor eller sommarpumpa. Just nu har vi dessutom gott om sallad vilket är ett gott komplement till varje måltid. Kanske kan vi dessutom snart börja skörda tomater. Idag upptäckte jag att en tomat har börjat skifta i gult och rött. Förhoppningsvis innebär det att fler följer och att vi får en ordentlig skörd. Känns onekligen märkligt att vi är i augusti och att fortfarande inte ha tomater att skörda.

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...