söndag 9 augusti 2015

En tur till Skagen

Tidigare i veckan besökte vi Skagen i Danmark. Jag har i många år velat åka dit och av en slump blev det hastigt och lustigt bestämt att vi skulle åka ditt tillsammans med familj och vänner. För barnens del var det första gången de besökte Danmark och för mig var det första gången på många år. Fredrikshamn som blev vår första destination har jag besökt tidigare och det är onekligen en charmig liten stad. Det visade sig vara enkelt att ta sig med tåg till Skagen och allt som krävdes var en kort promenad mellan färja och tåg.


God mat, trevligt sällskap och vackra miljöer är onekligen en bra kombination för en minisemester. Solen ville inte riktigt göra oss sällskap men vi var tacksamma över att slippa det regn som under stor del av dagen tycktes följa oss. När vi kom fram till Fredrikshamn hade regnet precis dragit förbi och samma sak när vi anlände till Skagen.När jag har längtat till Skagen har jag mest tänkt på långa sandstränder och ett ljus som skall vara något alldeles särskilt. Det jag inte visste om var vilken otroligt charmig liten stad det är. Massor av små charmiga butiker som jag gärna kommer tillbaka för att ägna mer tid.


Stockrosor tycks trivas i Skagen. De växer i alla trädgårdar och lite var som helst.Vi hittade en butik med en märklig stor maskin som visade sig tillverka godis.


Till sist nådde vi stranden som alla längtat efter


Barnen vågade sig på att bada medan maken och jag nöjde oss med att strosa längs stranden och känna på vattnet. Onekligen en plats att ta sig tiden att njuta av. Silkeslen sand, kallt vatten och makalös utsikt. Sen var det ju det där ljuset, det var faktiskt något särskilt med det.


På vägen från stranden hittade vi ett övergivet hus med ett helt fantastiskt fönster. Önskar jag hade haft möjlighet att se insidan av huset och se rummet som fönstret hör till. Tänker att det skulle vara ett passande rum för en konstnär. Märkligt med ett övergivet hus med ett sådant läge.


En härlig dag avslutades med en otroligt vacker solnedgång. Möjligheten att kunna njuta av en vacker solnedgång är verkligen livskvalitet. Det är sådana där tillfällen som gör en lite lättare om hjärtat och ger kraft och energi.


Vi anlände Göteborg när det nästan var natt. Nöjda och glada över en riktigt bra dag.

2 kommentarer:

Hannis sa...

Vilken solnedgång!
Man behöver det där, att sticka iväg och njuta lite i lugn och ro.
Sånt man sparar i hjärtat.
Kram Hannis

Anna/notonmusic sa...

Solnedgångar är verkligen mäktiga och energigivande på ett märkligt sätt. Så det är verkligen ett speciellt ljus i Skagen? Fina bilder! Stockrosor är min favoritrabattblomma! Vilken härlig minisemester ni verkar ha fått! Vädret är verkligen inte allt, det är fint att få komma till nya miljöer bara och komma bort från det vardagliga. Kram och ha en fin kväll :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...