söndag 23 augusti 2015

Banan- och kokosglass

Vilken fantastisk helg det har varit. Strålande sol från klarblå himmel är verkligen alldeles ljuvligt. Det gör inte ens något att ledigheten är över när vi äntligen har sommar att njuta av. Sommar och glass hör ihop och den här sommaren har det blivit lite väl lite av dessa båda.  Nu ser vi till att ta igen glassätandet ordentligt. Jag gillar verkligen nicecream, det vill säga glass gjord på banan. Den blir till ett kallt och läskande mellanmål vilket uppskattas av både barn och vuxna. Har testat lite olika varianter och experimenterat lite. Det här är det senaste receptet och redan en ny favoritsmak.


Banan och kokosglass, 4 portioner
4 frysta bananer
1 burk kokosgrädde
2 krm vaniljpulver

Gör så här:
Ta fram den frysta bananen och låt den tina en liten stund. Mixa sedan bananen till en slät kräm. Blanda ner vailjpulver och kokosgrädde och rör runt tills allt är blandat. Lägg upp i fyra portionsskålar och ställ in i frysen en stund innan servering

Kommentar:
Kokosgrädde är det krämiga vita på kokosmjölken. Det går också att köpa kokosgrädde som är än mer krämig. Vattnet som blir över kan användas i exempelvis smoothie. Glassen blir också god om du smaksätter den med två teskedar kakao. Det fungerar också bra att frysa glassen i glassformar. Både popup och pinnglass blir bra.

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...