fredag 14 augusti 2015

Frukost bland odlingarna

Tänk att det så här i mitten av augusti faktiskt har blivit riktig sommar. Så härligt dessutom att vi är fortsatt lediga och kan njuta av det underbara vädret. Det jag har saknat mest i sommar är våra frukostar i trädgården. Det har varit för kallt för att det skall vara riktigt skönt att sitta ute större delen av sommaren. Förvisso har vi kunnat sitta i uterummet men det är inte riktigt samma sak som att sitta i vår härliga rosenträdgård. Just nu håller vi på och grejar i rosenträdgården vilket gör att det idag trots det vackra vädret inte var möjligt att sitta där. Våra trädgårdsmöbler i rosenträdgården håller och målas och dessutom fixar vi till plattläggningen lite.

 

Tur då att vi numera har många uteplatser här i Hult och att en har möjlighet att välja vart frukosten skall ätas. Idag invigde vi därför vår altan vid växthuset. Det är verkligen härligt att kunna sitta och blicka ut över våra odlingar. Jag har varit ganska ledsen över motgångarna med odlingarna i år men trots det växer det faktiskt ganska mycket. Min ambition den här sommaren har varit att varje lunch och middag skall innehålla något från trädgården och det har vi faktiskt lyckats med. Ibland är det förvisso kanske bara persilja eller oregano men ibland beroende på vad som finns att skörda är det desto mer. Igår gjorde vi omelett bestående av riven squash och morot samt lök och persilja. Allt odlat i vår egen trädgård. Nästa steg blir att skaffa egna höns och även ha våra egna ägg.


När det gäller själva odlingarna känner jag mig nöjd med mina odlingslådor och tror att de är alldeles lagom många. Trots detta skall ytterligare två byggas nästa år. Det är dock inte jag som beställt dem utan barnen som inspireras av odlingarna och nu vill odla själva. Härligt att de också vill odla! Det jag skall satsa på för egen del när det gäller odlandet är en odlingstunnel. Har läst mycket positivt om dem och tror att det kommer bli ett bra komplement till mina odlingar. Precis till höger om odlingslådorna får en tunnel plats. Eller nja egentligen inte, men den kommer att få plats så snart som jag fått hjälp att ta ner en stor gran som råkar växa precis där.


Jag trodde att vårt växthus gott och väl täckte våra behov men konstaterar att där är helt fullt. Förutom det som växer där nu skulle jag även vilja ha vindruvor och det finns idag inte en chans att det skulle rymmas. Idag har jag tomater, chili, paprika, gurka, aubergine och physalis i växthuset. Just physalis var lite mer utrymmeskrävande än vad jag hade tänkt mig och till nästa år skall de och tomaterna få bo i den kommande odlingstunneln. Trädgårdsarbetet är märkligt nog positivt och givande även när det inte blir som en tänkt sig. Framför en ligger ju alltid nästa säsong och då blir årets misslyckanden till kunskap och erfarenhet.

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...