lördag 8 augusti 2015

Rosa Helenae

I augusti 2013 planterade vi vår fantastiska honungsros Rosa Helenae. Hon kom att bli den andra i ordningen eftersom vi redan året innan planterat en precis likadan. Den ovanligt kalla våren gjorde att den tidigare honungsrosen gick hädan vilket onekligen kändes tråkigt.


På bara två år har rosen nu klättrat och vräkt ut sig ordentligt. Så pass ordentligt att vi blev tvungna att flytta rosen Grand Award som planterades intill. Tanken var att när honungsrosen blommat över skulle den sidan fortfarande ha något som blommar. Rosa Helenae gillade dock inte konkurrensen utan ville vara ensam i sitt hörn i trädgården. Samtidigt som honungsrosen planterades planterade vi även rosen Sympathie Den har fortfarande inte ens växt till sig så pass att den har börjat att klättra. Intressant hur två rosor som planterats samtidigt är så olika i sina egenskaper. Länge trodde jag att Rosen Sympathie inte skulle klara sig men den har förvånat mig och ser nu äntligen ut att börja trivas.


Mängden blommor är nästan lite överväldigande!


Nu är honungsrosens blomning i stort sett över för i år och det har varit några fantastiska veckor. Nu blir det lite tomt på den sidan av rosenträdgården och så får det helt enkelt vara.

1 kommentar:

Choices by Annie sa...

Så härligt med dessa rosor, måste vara en njutning att se dem blomma så där.
Fin eftermiddag önskar jag dig
Kram
Annie

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...