tisdag 18 augusti 2015

Sommarlovets slut

Idag har skolan åter börjat och sommarlovet är slut. Det har varit en fin sommar även om den inte blev riktigt som vi hade önskat. Det vi saknar är de där långa lata dagarna på stranden. Det har varit mycket få sådana dagar vilket känns tråkigt. Å andra sidan har det varit en sommar med mycket kultur, särskilt när det gäller musik. Det har varit en sommar med kalas och goda vänner vilket alltid är trevligt.


Bilden ovan är från en av sommarlovets allra första dagar. En härlig dag med långpromenad med hundarna och med sommaren som ett oskrivet blad framför oss. Det är lätt hänt att en fokuserar på det som varit tråkigt när det inte blivit som en tänkt. Istället väljer jag att se en sommar som innehållit mycket som varit både fint och oväntat


Den allra sista dagen tillbringade vi tillsammans med vår äldsta dotter Sofia och älskade barnbarnet Amanda. Så härligt att umgås i lugn och ro med familjen. Särskilt bra för barnen att varva ner och samla energi inför skolstarten. Amanda hjälpte till att skörda grönsaker till både lunch och middag och tyckte att det var lite märkligt. Alldeles nyss växte ju grönsakerna och en stund senare var de mat. När en är fyra år är sådant tillräckligt för att sätta igång tankarna ordentligt. 

Även om lovet är till ända så känns det som om sommaren precis har anlänt. Må så vara att det kallas hösttermin men jag tänker njuta av sommaren ett tag till. Det går ju faktiskt att åka och bara även när skolan har börjat. Lite senare på dagen bara helt enkelt.

1 kommentar:

Bakom dörr nr. 11 sa...

Låter som du har haft en härlig sommar, trots
det dåliga vädret :)
Fin kväll till dig.
Kram Pia

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...