torsdag 14 mars 2013

Bilfunderingar

För drygt ett år sedan köpte vi ny bil och valde då en familjebuss. Länge var vi helt förundrade över det stora utrymmet och den fina komforten. Jag är fortfarande riktigt nöjd och glad över mitt första bilköp på egen hand, men jag har också insett att jag funderar på att trots allt byta bil. Vår familjebuss rymmer sex sittplatser vilket är bra. Fast eftersom vi är fem i familjen här hemma innebär det att vi inte får plats både med äldsta dottern och barnbarnet i bilen när hela gänget är med. Alldeles för ofta hamnar vi i logistiska problem på grund av detta och jag inser att en bil med sju platser är att föredra. Vi har också dilemmat att vi inte har något drag på vår bil. När man bor på landet och dessutom ägnar fritiden till att renovera huset då är det helt hopplöst att inte ha drag på bilen. Ännu en källa till logistiska problem! Alltså inser jag att trots att vi har en familjebuss med sex platser så har vi inte tillräckligt mycket bil. Vi behöver något större och med dragkrok och så skall den ju vara snäll mot miljön också. Sen bara måste den ha automat eftersom jag avskyr att köra med manuell växelspak. Ja just det vi skall helst inte bli ruinerade och behöva leva på vatten och knäckebröd när bilen är betald heller. Känns som en intressant uppgift att lösa! Dessutom är jag nog så ointresserad det går att bli av bilar. För mig räcker det att den går som den ska, är säker och allt det där andra som jag redan har radat upp!


8 kommentarer:

Fröken Grön sa...

Köp extra STORT så att du kan köra hem många stora fina loppisfynd! ;-)
Önskar att vi också hade en sådan bil...

Ha en skön torsdagkväll och en fin start på helgen som kommer!
/Anna-Karin

Diana sa...

Ojoj, en vanlig buss hade kanske varit att föredra? :) Inte lätt att vara en stor familj kan jag tänka mig.

VisaLiza sa...

Ah det har jag inte ens tänkt på att alla loppisfynden skall rymmas i bilen ;) Den här helgen tillbringas på resande fot så jag håller tummarna för vackert väder! Liza

VisaLiza sa...

Ja ibland tänker jag att jag skulle kolla om något bussbolag har en buss över ;) Steget till minibuss känns så himla stort och då är det dessutom svårt med miljövänligheten. Inte lätt när man är många helt enkelt!

Huset nummer tio sa...

Ja usch för bilinköp. Här har vi en gammal ford som snart måste bytas ut och jag får ångest bara jag tänker på det. Nej här är ointresset för bilar vääääldigt stort de ska likom bara fungera, vara miljövänliga, ha höj och sänkbara säten (då jag är stolta 1,55 men mannen är stolta 1,90) och ett måste Dragkrok hur ska man annars få hem alla loppisinköp;)

Önskar dig en härlig dag
Kram
Annie

VisaLiza sa...

Oj det kan inte vara lätt att vara så olika långa och köra samma bil. Här i Hult har vi fördelen av att vara lika korta båda två ;) Loppisfynden är onekligen viktiga att få hem liksom alla brädor som behövs när man bygger. Kramar Liza

Queen of Kammebornia sa...

Ja, jag vill också bara att den ska funka och helst vara gratis :)

VisaLiza sa...

Gratis är onekligen ett krav jag glömt på listan :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...