fredag 15 mars 2013

Omställning

Här hemma i Hult försöker vi att tänka på de små sakerna i vardagen som gör livet lite bättre för miljön. Även om det kan vara svårt att ställa om till att bara handla ekologiskt så finns det mycket man kan göra som har betydelse. Att försöka äta efter säsong är klokt även om det innebär att man får motstå lusten att köpa jordgubbar i februari. Att välja att äta mer vegetariskt är också ett sätt att bidra positivt till miljön.

Att ställa om helt kanske som sagt inte är möjligt men alltid kan man göra något. När vi började försöka handla mer medveten valde vi ut mjölk, kaffe och potatis som varor som vi alltid handlar ekologiskt. Vad gäller potatisen är den vanliga potatisen hårt besprutad vilket innebär att varje ekologisk potatis verkligen gör skillnad.

När man väl har börjat att ställa om då går det av bara farten. Idag är det betydligt fler varor i vårt hem som är ekologiska och det känns skönt att veta att jag genom mina val kan påverka positivt. När barnen hade kompisar på besök i förra frågan fick vi en bra diskussion kring varför det står Eko på vår mjölk. Diskussionen hade fortsatt i skolan dagen därpå och det är ju verkligen bra.

Närproducerat är ju något som är riktigt bra när det gäller att försöka tänka mer miljövänligt. Jag var ju och hälsade på min väninna som har en bondgård för ett tag sedan. Då passade jag också på att handla ägg av henne. Jag måste verkligen ha kameran med mig nästa gång så jag får visa upp hennes tjusiga hönor för er. För några år sedan hade vi en granne som sålde ägg, men på senare tid har vi fått hålla tillgodo med butiksägg. Ägg från glada hönor som har fått ströva fritt är dock något helt annat!


Olika sorters hönor lägger olika sorters ägg

Gröna ägg känns lite spännande!


4 kommentarer:

Hannis sa...

Jag tycker att det är viktigt att så mycket det bara går tänka just eco!
Allt vi gör och väljer påverkar ju på något sätt.
Även det lilla.
Jag har tex börjat städa med såpa för miljöns skull trots att jag till en början kände att: Det blir inte lika rent med såpa...
Ren inbillning från mig=))

Hoppas att du har en bra helg framför dig!

VisaLiza sa...

Bra att du ändrade dig om såpan :) Jag bytte till såpa för många år sedan eftersom jag fick problem med min astma varje gång jag städade. insåg till slut att det var på grund av städmedlet! Önskar även dig en riktigt bra helg! Liza

Anonym sa...

Klokt.
Önskar dig en skön fredag
Kram
AC

VisaLiza sa...

Tack! Kramar Liza

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...