tisdag 5 mars 2013

Kaffepaus

Skrivandet går trögare än vanligt och då är behovet att kaffepauser stort. Idag sitter jag och skriver hemma vilket innebär att jag inte får kaffet serverat utan får koka själv. Fördelen med att dricka kaffe hemma är att jag får använda min fina kaffemugg som jag verkligen älskar. Jag blir glad varje gång jag tar fram den ur skåpet och det av flera anledningar. Dels är det färgen som passar oavsett årstid eller humör. Jag har ju blivit förtjust i blått det senaste året och denna nyans av blått är nog allra vackrast tror jag. Vi funderar på ett handfat här hemma i köket i samma färg. Nåväl de övriga orsakerna till att jag tycker så mycket om min mugg är att den är liten och rymmer precis lagom mängd kaffe till varje kaffepaus. Den är dessutom handgjord och jag har fått den av den duktiga keramikern som har gjort den. Sofia Gunnarsdotter heter keramikern och henne hittar man i Skredsvik mellan Uddevalla och Munkedal fast lite ut mot havet. Den som är ute på tur längs de Bohuslänska vägarna gör klokt i att stanna till på Keramiken i Skredsvik för ett besök i butiken. Det är ett bra tips på en utflykt till våren. I höstas var Regina och jag där på besök när vi intervjuade Sofia för Livåleva och jag kan tänka mig att platsen gör sig bättre i vårsol än i höstrusk!

Härligt blå färg och perfekt storlek

Kaffe smakar bättre när det dricks i en fin mugg eller kopp!


 Raimo och jag har under en längre tid känt att vi varit i behov av en ny kaffebryggare. Att bara gå och köpa en har dock inte varit helt enkelt eftersom vi haft många önskemål och tankar kring hur vi skall tillreda vårt kaffe här i Hult. Eller snarare så har Raimo varit helt klar på att han ville ha en perkolator medan jag haft mer vidlyftiga idéer. Jag tycker om när hela kaffebönor mals för varje kopp. Det både smakar gott och det luktar gott när bönorna mals. Dessa skilda åsikter har gjort att vår gamla kaffebryggare fått hänga med alldeles för länge. I lördags morse var kaffet knappt ljummet och när jag senare på dagen stod framför en percolator fanns det inte längre någon tvekan. kaffe skall ju vara varmt när det dricks! I alla fall om det inte är iskaffe. Motvilligt måste jag erkänna att jag är mycket nöjd med köpet.

5 kommentarer:

Villa Frejas bokblogg sa...

Å vilken fin mugg, både till form och färg. Egentligen borde man mala kaffebönor inför varje kopp kaffe, för tänk vilken njutning det skulle bli. Ren balsam för själen :)
Kram.

VisaLiza sa...

Så tänker jag också, men kanske är det något opraktiskt i längden. Nåväl det är en fröjd att kunna dricka varmt kaffe igen :D Kramar Liza

Linda i Berlin sa...

Vilken fin mugg! Jag gillar såna keramikmuggar :)

Jag har en perkulator också och den är verkligen jättebra. Man slipper pappersfilter och den är enkel att ladda och enkel att rengöra. Ni kan ju ha en påse med kaffebönor i frysen och ta fram och mala vid speciella tillfällen kanske?

VisaLiza sa...

Ja det känns trots allt som ett klokt köp. Attans att behöva ge Raimo rätt ;)

Linda sa...

Eller hur, svårt det där med att ge dem rätt :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...