söndag 24 mars 2013

Ordning och reda!

Nu i helgen har vi äntligen fått lite mer ordning i vår farstu här i Hult. Farstun renoverades för ett och ett halvt år sedan och det känns onekligen tungt att det redan behövs igen. Vår snickare som vi hade förra året orsakade vattenläcka i taket och utmed en av väggarna. Dessutom förstördes vårt fina klädskåp eftersom det stod i vatten. Vi behöver som sagt renovera farstun men det finns inte riktigt kraft och energi till det just nu. Samtidigt funderar det inte riktigt att inte ha ordning och reda i husets entré.


Även om klädskåpet vi tidigare hade i farstun var riktigt fint så var det inte helt praktiskt vilket ledde till att det gärna blev stökigt med en gång. När gäster var på besök fick deras jackor inte plats i garderoben utan fick läggas på en stol i hallen. Den vita byrån till vänster gjorde att det kändes trångt i farstun men den var helt nödvändig som förvaring av vantar och mössor.


Här har vi farstun som den ser ut nu. Var sak på sin plats och mycket mer golvyta. För den som undrar hur det är att bo på landet kan jag berätta att det så här års är stört omöjligt att hålla golvet i farstun lerfritt! I alla fall om man som vi har barn, katter och hund.


 Istället för en byrå står här nu en stol som tar betydligt mindre plats. Dessutom är det ju trevligt att kunna sitta ner och ta på eller av sig skorna om man vill.


Klädstången är faktiskt ett armeringsjärn. Gillar att det är lite rostigt och att det bryter lite mot allt det vita. De lila backarna under hyllan rymmer familjens vantar och mössor. En back per familjemedlem. Lite stökigt är det allt fortfarande men när man är fem i familjen är det många saker som måste rymmas i farstun. Den stora träkorgen rymmer förresten alla mina sjalar.


Precis innanför dörren förvaras skor och dessutom flera av mina fina vintageväskor.

Nu känns det inte längre som att det är akut att göra i ordning farstun. Nu har vi en ordning som fungerar och med det är mycket vunnet. Nu kan vi fokusera på att göra klart övervåningen innan vi ännu en gång renoverar vår farstu.


8 kommentarer:

Christina sa...

Vad fint det blev! Gillar tapeten :)

Hannis sa...

Ser fint ut!!
Gillar idén med armeringsjärnet.

Sen måste jag säga att det är helt underbart att se ett dammigt hallgolv.
För så ser verkligheten ut när folk rör på sig=))

Stod och kollade igår på en vägg hemma och funderade på vad det var för konstiga fläckar...Insåg att det är där som min hund skakar sig efter att vi varit ute!
Det får vara så tänkte jag, det lär väl komma regn och bli mera fläckar så småningom, hehe.

Husfrun sa...

Vad många fina väskor du har :)
Och vilken fin hall, både med och utan skåp. Vår hall är så svårtmöblerad, jättetrist. I ett ganska stort rum har vi förutom ytterdörren fyra andra dörrar och en trappa till andra våning precis innanför ytterdörren... går inte att få till det bra.
Kram.

Huset nummer tio sa...

Så fint det blev och det är verkligen viktigt det där med ordning och reda i hallen. Här har vi våra plåtskåp och de är jag så tacksamma för. De sväljer hur mycket som helst;)

Önskar dig en härlig dag
Kram
Annie

VisaLiza sa...

Tack! Den gillar jag med :) Liza

VisaLiza sa...

Precis det här är ett hem där människor bor och lever, inte någon katalog. Djuren sätter onekligen sina spår i ett hem. Ingen idé att kämpa mot :)

VisaLiza sa...

Tack! Tror att hallen nog är ett av husets svåraste rum att möblera. Det är mycket som skall rymmas och det måste vara funktionellt och enkelt att överblicka. Inte lätt att åstadkomma. Kramar Liza

VisaLiza sa...

Tack! Tänk den som hade dina fina plåtskåp.... kramar Liza

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...