torsdag 7 mars 2013

Grusvägar om våren

Än har vi fortfarande en del snö här i Hult men sakta, sakta försvinner den dag för dag. Det räcker egentligen att komma ner till Munkedal för att det skall vara helt barmark. Igår var jag och hälsade på en väninna som har gård i Dingle och det var verkligen trevligt. Dels ligger gården så där vackert så man inte kan låta bli att avundas läget. Öppna vidder, skog och en sjö. Vackrare kan det nästan inte blir. Till skillnad från i Hult hade grusvägarna i Dingle tinat upp vilket orsakade spännande bilkörning. För den som aldrig har kört på en grusväg om våren så kan jag berätta att det är som att köra i lera där man halkar runt. Det var trevligt att vara på besök på en lantgård och se alla djuren. Det där är en värld jag inte kan så mycket om men gärna vill veta mer om. Jag har länge drömt om att ha höns och igår fick jag träffa hönor och tuppar i de mest skilda färger och storlekar. Det känns som rätt läge i livet att skaffa höns eftersom vi har förmånen att vara hemma mycket. Med egna höns blir ju äggen onekligen lokalproducerade och det är trevligt. Än så länge får jag nöja mig med att handla ägg av min väninna och det är trevligt och närproducerat även det.

Skönt att åter komma ut i skog och mark. Längtar dock tills våren är lite längre fram och skogen åter grönskar.
4 kommentarer:

Huset nummer tio sa...

Närproducerade ägg är bland de bästa som finns. Jag längtar tills min kära pysselkompis Mia fixar till deras hönshus så att de kan skaffa hönor igen för då kan jag mumsa i massvis av färska lokalproducerade ägg igen;)

Än en gång vilken snygg väska. En vacker samling du har.

Önskar dig en strålande solig dag
Kram
Annie

Diana sa...

Vilken dröm väninnan verkar bo i! Ja, förutom de hala grusvägarna då! :) Jag hade gärna bott "off", men inte för långt bort till civilisationen. :)
Hade inte min man stoppat mig så hade jag nog haft ett zoo hemma. Nu har vi nada djur och det är i alla fall ett för lite!

Sv: Jag är sån med filmer. Så ser man en film som vunnit en massa Oscars (tex black swan) och blivit hyllad. Men så fattar jag ingenting av den, verkligen ingenting. Då tror jag att jag är en idiot som inte förstår det bra.

VisaLiza sa...

Håller tummarna för att det blir snart så du får tillgång till fina ägg :) önskar dig en härlig dag i solen. Kramar Liza

VisaLiza sa...

Då är det alltså inte bara jag :) Hon bor verkligen helt ljuvligt. Avskilt men ändå nära. Fast det här med avstånd är ju relativt! Liza

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...