onsdag 27 mars 2013

Några dagar vid havet

Såg på nyheterna i helgen om hur det varit mycket kallt och dessutom snöat i England. Vilken tur att det var förra vecka vi var där och missade snö och kyla. Vi kände oss lite äventyrliga Magda och jag när vi gav oss iväg. Vi hade våra flygbiljetter och hade tagit reda på att vi skulle ta oss till Victoria station i London när vi kom fram till England. Att boka flygbuss och tåg på nätet var dock så himla krångligt att vi valde att låta bli och bestämde oss för att leva lite farligt istället. Väl framme på Stanstead fanns det ett stort utbud av flygbussar och efter en stund valde vi ett bolag som verkade prisvärt. Märkligt nog var alla andra passagerare italienare och det kändes en stund som vi rest till betydligt sydligare breddgrader. Lite lustigt med tanke på att mitt förslag från början var att vi skulle åka till Toscana och möta våren.

Nåväl vi tog oss fram till Victoria station och hittade enkelt ett tåg som gick till Brighton. Att köpa på plats blev dessutom inte dyrare än om vi bokat på nätet. Större delen av dagen ägnades åt att resa och vi passade på att äta på tåget eftersom det var svårt att stanna på vägen. Vi var ju ivriga att komma fram! På plats i Brighton var det riktigt enkelt att hitta till hotellet som låg utmed Brightons berömda strand. Om natten hörde vi vågorna slå in och vindarna som tog ett ordentligt tag om hotellet.


Det var ett charmigt litet hotell i ett hus från badortseran. Vi bodde längst uppe på vinden och fick bra med motion när alla trappor skulle avverkas. Fast helt klart värt det när vi började våra dagar i denna inspirerande miljö.


Vår första dag hade vi mindre tur med vädret. Det blåste och regnade med jämna mellanrum. Trots det var vi nästan lite lyriska eftersom det var plusgrader och vi inte frös. Sen måste jag ju säga att havet är vackert när det blåser.Stranden i Brighton var verkligen helt fantastisk. Hade det varit fint väder hela tiden så hade vi nog inte sett något mer av staden än stranden. Utmed stranden finns butiker, caféer, restauranger och till och med ett litet fiskmuseum.


Hela stranden var täckt med sten vilket var vacker. Lite av en utmaning att gå i dessutom och det är ju bra med lite extra träning!Man kan tro att det är kväll med i själva verket är det förmiddag. Staden ligger verkligen nära stranden och vårt hotell bara några meter in från den stora vägen. Med tanke hur trevligt det var en grå och lite kall marsdag måste det vara helt ljuvligt sommartid!


Vi var ute på piren i Brighton som är en populär plats att besöka. Lite galen plats tyckte dock Magda och jag. Fotot är taget längst ut på piren och bakom det bortre staketet slutar piren och havet tar vid. Visst känns det fullt logiskt att ha en berg och dalbana som sträcker sig ut över vattnet. Det blåste ganska bra när vi var där men trots det åkte människor på pirens attraktioner. Helt uppenbart har de andra krav på säkerhet i England än vad vi har i Sverige!


Bortblåst men väldigt nöjd och glad!


Magdalena och jag funkar väldigt bra tillsammans när vi är ute och reser eftersom vi allt som oftast vill samma saker. För oss var det inte nödvändigt att vara på språng hela dagarna. Istället kändes det helt underbart efter en lång dag att ta middagen på hotellet. I mataffären hittade vi dessutom vin som såldes per glas så vi slapp dricka middagens vin ur tekoppar.


Fast är man på semester måste man ju givetvis även ge sig ut och svira. Så här tjusiga var vi när vi firade Magdalenas födelsedag.


Ena dagen vandrade vi långt förbi piren i Brighton och kom till en hög betongmur som sträckte sig ut i vattnet. Kan säga att vi blev mycket förvånade när en hel marina med båtar, butiker och lyxbostäder dolde sig innanför.


Dovers vita klippor har man ju hört talas om men de var ganska vita och fina även i Brighton. Hela vägen utmed stranden löpte en strandpromenad som var väl utnyttjad även en måndagsförmiddag.


Spännande hur vädret så snabbt slår om i England. Några minuter innan detta kort togs så hade vi solsken. Någon minut efter detta vräkte regnet ner och vi insåg att en buss var ett bra alternativ till att fortsätta gå.


Brighton är en mycket mysig stad med många små charmiga gränder och butiker. Många butiker är verkligen rena lyxbutiker där alla prislappar innehåller fantasisummor. Fast att fönstershoppa är trevligt det också. Det är verkligen en upplevelse att promenera runt i staden och skulle man bli trött finns det ett stort utbud av restauranger och butiker.


Vår resa till Brighton var verkligen helt lyckad och det var underbart med några dagar vid havet. Redan innan vi åkt hem pratade vi båda två om att återvända till stranden i Brighton.

8 kommentarer:

Christina sa...

Oh, vad mysigt att resa iväg med en god vän:)

och Tack för din kommentar inne hos mig.

Ha det fint!

Hannis sa...

Så himla mysigt!
Skönt med resesällskap som man kan koppla av med också inte bara yra runt i full fart.

Nu blev jag sugen på att resa!!

Queen of Kammebornia sa...

Så härligt! Jag var i Brighton som tonåring och tyckte att det var så fint :)

Prinsessorna på Bellevue sa...

Åhhh, så underbart! Var också i Brighton som tonåring och det var så himla myysigt där! Men, vilken kuul resa och modiga ni, som liksom bara ger er av och ordnar allt eftersom... Mäkta imponerad och tusen tack för att du delade med dig så mycket fina bilder från er resa!

Jättekul!

Kraam och önskar dig en jättefin påsk!
Petronella

VisaLiza sa...

Verkligen trevligt att ha en resekamrat. Blir som så mycket roligare när man är två :) Liza

VisaLiza sa...

Ja det är så viktigt när man reser tillsammans att man är jämspelta och vill samma saker. Då får du ge dig ut i världen helt enkelt :D Liza

VisaLiza sa...

Det är fortfarande en riktigt vacker stad. Tänker att då måste den västra piren ha funnits kvar. Nu var den bara ett svart skelett men de bilder jag har sett gör att jag velat se den i verkligheten som den var innan. Liza

VisaLiza sa...

Vi tänkte att om vi befinner oss i utkanten av en av Europas större städer så måste det gå att hitta både tåg och buss och det stämde ju bra, fast lite nervösa var vi allt innan vi till slut satt på tåget på väg till Brighton. Önskar dig en riktigt härlig påsk. Kramar Liza

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...