tisdag 26 mars 2013

Påskblommor

Är innerligt trött på att det råder bister vinterkyla i Hult och att vi inte har ett enda vårtecken i sikte ännu. Alltså läge att se till så det i vart fall blomstrar inomhus. Jag gillar att göra blomstergrupper även om det mest blir till högtiderna jag gör dem. Egentligen borde man göra blomstergrupper oftare eftersom det med enkla medel blir väldigt fint.


Här börjar vi! Blomkrukorna köptes i julas när det skulle göras julgrupper. I den ena krukan växer fortfarande en murgröna som märkligt nog har överlevt trots att den knappt fått vatten sedan jul. Upptäckte också att i den andra krukan levde fortfarande den ena julstjärnan så den fick planteras om i en egen kruka.


Här har vi det färdiga påskiga resultatet. Den återvunna murgrönan fick ett rostigt hjärta att klättra på. Hjärtat köpte jag för många år sedan och det har fått vara med i otaliga blomsterarrangemang.Kycklingen och ägget är nya för i år. Insåg att det i stort sett inte finns något påskpynt i Hult. Vi har inte direkt firat påsk de senaste åren, men efter önskamål från våra barn så blir det traditionell pyntning och firande i Hult i år.


Påskarrangemanget står nu i vad vi kallar för Mellanrummet. Det är en hylla där det tidigare var ett fönster mellan farstun och hallen, ett mellanrum helt enkelt!

8 kommentarer:

Anna Margareta sa...

Nu är det bara våren vi väntar på. Så härligt med lite färg. Kram

Hannis sa...

Så fin tycker jag!
Och lagom påsk för mig=))

Här har det äntligen börjat vända.
Från -19 till 0-gradigt.
Trodde jag skulle knäckas innan men nu känns det att det blir vår=))

VisaLiza sa...

Känns ju som att den kanske är på väg med tanke på att det varit solsken många dagar i rad nu. Kramar Liza

VisaLiza sa...

Oj så kallt har vi inte haft i Hult men vad skönt att det vänder hos er. Liza

Diana sa...

Åh vad fint! Jag önskar att jag hade din talang! De gånger jag testat har det blivit platt fall och sura/ledsna miner...

Rebecka sa...

Tjusigt!

VisaLiza sa...

Det handlar mer om att övning ger färdighet. I början så fotade jag blomsteraffärernas arrangemang och köpte samma saker och gjorde mitt eget likadana. Efter ett tag fick jag känsla för vad som passade ihop och hur arrangemangen kunde komponeras. Träna, träna, träna så behöver du inte ha någon särskild talang :D

VisaLiza sa...

Tack! Liza

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...