lördag 22 juni 2013

Midsommar i Hult

Midsommaren i Hult var verkligen trevlig även om den inte blev precis som vi tänkt oss. Vi hade ju beställt strålande sol hela dagen och någonstans måste det blivit tokigt med vår beställning. Eftersom antalet gäster var stort hade vi bestämt att själva festen skulle vara lite gör det själv där gästerna var delaktiga i det som gjordes. Alltså förberedde vi en midsommarstång och gjorde trädäcket redo för fest. Det plockades blommor som sattes i hinkar och sedan fick gästerna hjälpa till att klä midsommarstången, göra sina egna kransar och även att laga maten.



De tjusiga vimplarna är en midsommarpresent från Magdalena som verkligen gjorde trädäcket extra festligt. När gästerna precis hade kommit inledde vi med kaffe och jordgubbsmuffins. Bra att mata sina gäster innan man sätter dem i arbete. Det visade sig vara enda stunden vi fick njuta av vår nya uteplats eftersom regnet började vräka ner.


Roliga lekar som engagerade alla. I år var alla vuxna förvånansvärt duktiga på limbo och för en gångs skull fick barnen lite utmaning. Måste be er notera Ingas tjusiga klänning på bilden överst i mitten. Riktigt tjusig och dessutom har hon sytt den själv. Försökte hinta att hon borde starta en ny karriär som sömmerska. Lägg även märke till Alexandras fina vintageklänning med massor av tyll. Kanske inte helt enkel klädsel att dansa limbo i dock!


Precis när maten dukats ut började det traditionsenligt att regna. Vi försökte först härda ut men snart stod det klart att hela kalaset behövde flytta in i huset i Hult. Vardagsrummet fick lite hastigt möbleras om och trots att vi var många så fick vi alla plats med lite god vilja. Maten dukades upp lite här och var i vardagsrum och hall.

Det blev en härlig midsommarafton med supergod jordgubbstårta. Så god att man önskade att den inte skulle ta slut. Det var också en kväll då Mattias lärde oss Hästens skål och när Raimo och jag sjöng och dansade med lilla Vida. Kort och gott en helt prefekt midsommar med många trevliga och glada gäster. Kanske börjar det bli en tradition att ha midsommarkalas i Hult! Hoppas någon av våra gäster i så fall i god tid nästa år påminner mig att inte resa utomlands precis innan vi skall ha kalas.

8 kommentarer:

Unknown sa...

Vi firade inte som vi brukar detta året. Istället njöt vi av allt det fina och mysiga i Astrid Lindgrens värld. Lagom med folk och fint väder så det blev lyckat alltihop....

Christina sa...

Vad mysigt ni ser ut att ha haft det, och vilken prestation att hålla midsommar dagen efter hemresan!
Fina klänningar och vimplar!

Ha det fint! Kramar

VisaLiza sa...

Men så trevligt med Astrid Lindgrens värld. Dit har vi tänkt oss i sommar. Var där som barn och älskade det verkligen. Liza

VisaLiza sa...

Det var verkligen en riktigt härlig midsommar med gott sällskap. Kan avslöja att jag är lite smått avundsjuk på båda klänningarna! Kramar Liza

Hannis sa...

Det gör inget att det regnar när man umgås med dom man tycker om!
Ni ser ut att ha haft så mysigt, härliga bilder!

VisaLiza sa...

Precis så är det! Vi hade em supermysig midsommar :)

choicesbyannie sa...

Vilken härlig midsommar och det där med vädret hör liksom till;) Här hade vi tur att det endast regnade en liten stund och det var medan vi åt och då gör det ju inte så mycket. Sen var det så varmt så till och med jag tog ett dopp i havet, (har nog inte hänt på över 5 år tror jag)

Önskar dig en härlig start på den nya veckan
Kram
Annie

VisaLiza sa...

Inte illa med havsbad. Skall erkänna att jag är lite av en badkruka så det måste bli mycket varmare innan jag ger mig i vattnet. Kramar Liza

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...