söndag 7 augusti 2016

På tur i blåbärsskogen

En söndag helt utan planer hör inte till vanligheterna hemma i Hult. Då passar det alldeles utmärkt att ge sig ut i skogen och plocka blåbär. Sophie och jag har tänkt i flera veckor att vi ska ge oss ut och plocka men det har hela tiden kommit saker emellan. Den här dagen visade sig dock vara en perfekt bärplockardag.


Katten Elvis följde med en bit på vägen men valde sedan att stanna kvar. Ofta följer han med ut i skogen men idag valde han att sitta och vänta tills vi kom tillbaka igen. Ebba och Ida njöt av att få springa fritt medan vi plockade bär. Ida älskar att äta blåbär direkt från riset och idag fick hon Ebba att testa samma sak. Knäppa, knäppa hundar jag har!

Det tar inte ens tio minuter att gå från huset i Hult till fantastiska blåbärsmarker. Det är verkligen att bo förmånligt och på rätt plats i världen. Förutom fin mark för bärplockning finns det också perfekta platser för fika. Friluftsliv och fika är en synnerligen bra kombination.


Skogen här i Hult är verkligen vacker och här tillbringar jag gärna mycket tid.


Några timmar i skogen är verkligen en lisa för själen. Är det dessutom i sällskap av en god vän är det än bättre. Det är många samtalsämnen som hinner avhandlas under tiden som blåbären plockas. Kidsen tröttnade däremot så snart fikastunden var avklarad och då passar det perfekt att vägen hem är kort.

2 kommentarer:

Min Lilla Kokvrå sa...

Vi har varit ute en hel del i skogarna i sommar men inte ett endaste blåbär har vi plockat. Visst, vi har ätit av dem där på plats, men inte plockat med några hem, och nu i augusti är agendan fulltecknad, så det lär inte bli några blåbär plockade nu heller. Har amerikanska blåbär i trädgårdslandet, så det får bli några pajer av dem, tänker jag. Vad gör du för gott med dina blåbär? Paj,sylt...?

/Birgitta

Rost och rädisor sa...

Bonus att ha så nära till härlig skog och ett mysigt sätt att umgås på. Ser ut som svampens kulle kunna trivas också längs den lilla vägen.
Allt gott
/Anette

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...