tisdag 30 augusti 2016

Squashplättar med fetaost

Det råder skördetider och det är verkligen helt fantastiskt att kunna gå ut i trädgården och plocka det som skall användas till middagen. Även om odlingssäsongen inte riktigt blivit som jag tänkt i år är det vissa grödor som växt över förväntan. Aldrig har jag haft så mycket squash som i år! Squash har sedan jag började odla den själv blivit min absoluta favoritgrönsak. Den passar ju i det allra mesta egentligen. Otroligt god i sallader, i bröd och i varma maträtter. Tänkte att plättar är ju gott men inte så matigt och hittade därför på ett recept med squash.


Squashplättar med fetaost 4 portioner
1 stor squash (eller två mindre)
1 lök
1 dl färsk spenat
1 dl ruccola
4 ägg
1 paket fetaost
1 dl havremjölk
2 dl dinkelmjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk paprikapulver
2 msk mynta
2 msk persilja
Salt
Peppar
Kokosolja till stekning

Gör så här:
Grovriv squashen, hacka lök, spenat och ruccola och lägg i en skål. Rör i ägg och mjölk och blanda runt ordentligt. Tillsätt sedan mjöl och paprika pulver, salt, peppar samt hackad mynta och persilja. Smula även ner fetaosten, tillsätt bakpulvret och blanda väl. Låt smeten stå en stund eftersom det gör den saftigare. Klicka ut smeten i en stekpanna och stek några minuter på låg värme tills dess plättarna blir gyllenbruna. Servera med tomater och tzatziki.

Kommentar:
Plättarna fungerar alldeles utmärkt att frysa så passa gärna på att göra en dubbel sats. Enkelt lunch om en behöver ha något snabbt men inte riktigt har tid.

2 kommentarer:

Johanna Marie.se sa...

Ser väldigt gott ut, får jag prova någon dag! :)

Villa Frejas bokblogg sa...

Mums så gott. Härligt att kunna laga mat av egen skörd. Kram.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...